Potpredsednik "Warner Bros"-a gostovao na "Mikser" festivalu (FOTO)

Simor Stajn je u neformalnom razgovoru sa publikom festivala podelio svoje bogato iskustvo u muzičkoj industriji i o saradnji sa velikim zvezdama poput Madone i grupa "The Ramones", "The Smiths", "Talking Heads" i ostalih

Čuveni muzički producent Simor Stajn, bio je gost "Mikser" festivala, u okviru muzičke konferencije "New Deal". Stajn je potpredsednik izdavačkog giganta "Warner Bros"-a, a šezdesetih godina osnovao je izdavačku kući "Sire records" koja je zaslužna za proboj "panka" i "nju vejva" na mejnstim scenu.

Stajn je u neformalnom razgovoru sa publikom festivala podelio svoje bogato iskustvo  u muzičkoj industriji i o saradnji sa velikim zvezdama poput Madone i grupa "The Ramones", "The Smiths", "Talking Heads" i ostalih.

Govoreći o tome kako se odlučivao da započne saradnju sa pojedinim muzičarima, koji su kasnije ostvarili uspešne karijere, naveo je da mu je glavni kriterijum bilo to što bi mu se neka pesma svidela i zvučala kao budući hit. Kaže da se nikada nije obazirao na tuđe mišljenje i da je  tokom cele karijere pratio svoj instinkt i ono u šta je verovao.

Iako je već u osmoj deceniji života, i dalje zrači energijom i entuzijazmom čoveka koji uživa u otkrivanju novih muzičkih talenata.

- Ni u jednom trenutku nisam izgubio interesovanje za ono što radim. Volim svoj posao, radujem se svakom novom danu i to je ono što je najvažnije - zaključuio je Stajn.

(Telegraf.rs)