Blogerka iz Prijedora organizuje premijeru filma Anđeline Džoli u svom stanu!

"Odlučila sam da Anđelinin film ilegalno skinem sa Interneta i da napravim premijeru s obzirom na to da je postalo očigledno da živimo pod diktaturom nacionalizma,'' napisala je Radost Stroynik na svom Fejsbuk profilu.

Posle odluke  da se u Republici Srpskoj ne prikazuje film Anđeline Džoli  ''U zemlji krvi i meda'', blogerka iz Prijedora koja se na Fejsbuku oglašava pod imenom Radost Stroynik najavila je “premijeru” filma u svom stanu u subotu, 11. februara, 2012. godine.

Rezignirana odlukom o neprikazivanju filma, blogerka je svim prijateljima na srpskom i engleskom jeziku poslala sledeće saopštenje:

"Odlučila sam da film ilegalno skinem sa Interneta i da napravim premijeru s obzirom na to da je postalo očigledno da živimo pod diktaturom nacionalizma u kojem individualci odlučuju u naše ime za dobrobit našeg zajedničkog identiteta nacionalnosti i duša", kaže Radost Stroynik, dodajući da je to njen mali doprinos borbi protiv rastuće cenzure i državi, a naročito u Republici Srpskoj.

Uz konstataciju da "niko nema pravo da odlučuje u njeno ime šta je dobro, a šta loše, šta je lepo, a šta ružno, šta je normalno, a šta neprirodno", Radost Stroynik poziva sve koji to žele da dođu na subotnju ''premijeru'' filma, dodavši da je broj mesta ograničen, ali da će ona nastaviti sa ''prikazivanjem'' filma sve dok ga ne vide svi zainteresovani.

"Želim da ljudi dođu da pogledaju ovaj 'zabranjeni' film i sami donesu zaključak i sud”, poručuje Radost Stroynik i dodaje da zainteresovani mogu dobiti adresu na kojoj je organizovana ''premijera'' upitom preko njenog Fejsbuk profila.

Vladimir Ljevara, direktor banjalučkog Multipleksa Palas bioskopa rekao je da premijere filma "U zemlji krvi i meda" neće biti, navodno "slabog interesovanja građana".

 

(Mladen Mitrić/Telegraf.rs)