Anđelina na sudu dokazala da njen film nije plagijat!

Anđelina Džoli dobila je sudski proces koji je protiv nje pokrenuo hrvatski novinar Josip Knežević, tvrdeći da je njen rediteljski prvenac "U zemlji krvi i meda" plagijat

Američka glumica Anđelina Džoli dobila je sudski proces koji je protiv nje pokrenuo hrvatski novinar Josip Knežević, tvrdeći da je njen rediteljski prvenac "U zemlji krvi i meda" plagijat, jer je ukrala ideju iz njegovog romana, prenose američki mediji.

Džolijeva je zajedno sa producentskom kućom "GK films" i distributerskom kućom "Film distrikt" američkom okružnom sudu u Los Anđelesu dostavila brojnu dokumentaciju kako bi dokazala da nije ukrala ideju iz knjige "Slamanje duše", koju je 2007. godine Knežević objavio pod pseudonimom Džejma Bredoka.

Džolijevu i njen tim zastupala je advokatska firma "L. A.’s Reed Smith", koja je saopštila da poznata glumica i njen tim nisu prekršili Bernsku konvenciju, kao ni američke zakone o zaštiti autorskih prava.

U središtu radnje filma "U zemlji krvi i meda" je ljubavna priča između srpskog vojnika i ratne zarobljenice, Bošnjakinje Ajle.

- "U zemlji krvi i meda" prvenstveno je priča o izdaji, osveti i tragediji u kojoj se nazire vrlo malo ili nimalo nade, a radnja knjige "Slamanje duše" fokusirana je na porodicu, ljubav i ljudsku snagu - stoji u objašnjenju američkog Okružnog suda u Kaliforniji.

(Telegraf.rs / Agencije)