METAL SPEKTAKL: "Slayer" 25. juna u "Areni" (VIDEO)

U promo-periodu, od petka 22. februara do 3. marta, ulaznice će se prodavati po jedinstvenoj ceni od 1.700 dinara. Od 4. 3. do 2. 6. ulaznice će biti 1.900 dinara, a zatim, do datuma koncerta, po ceni od 2,200 dinara

Grupa "Slayer", jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice, održaće koncert u "Kombank Areni" 25. juna. Teži, brži i mračniji od ostalih, "SLAYER" je postavio novi standard koji su ostali počeli da prate. Tom Araja (bas gitara i vokal), Keri King i Džef Haneman (gitare) i Dejv Lombardo (bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr, već i stav.

S obzirom na to da nikada nisu svirali u Beogradu, možete očekivati beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert, i uveriti se zašto "Slayer" smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka.

U promo-periodu, od petka 22. februara do 3. marta, ulaznice će biti po jedinstvenoj ceni od 1.700 dinara. Od 4. 3. do 2. 6. ulaznice će biti 1.900 dinara, a zatim, do datuma koncerta, po ceni od 2.200 dinara.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS "Eventima", kao i na blagajnama: "Kombank Arene", Bilet centra Beograda, Doma omladine, TC "Ušće" i putem sajtova "Kombank Arene" i "Eventima".

Od samog početka, 1981. godine, kada su nastali, muzika "Slayera" odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bendova na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije "spustio" i "ublažio" svoj muzički izraz poput pojedinih "praotaca metala" ili ga komercijalizovao, zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za "najbolje metal pesme i albume svih vremena" od medijskih kompanija širom sveta, među kojima su "Kerrang!", "SPIN", "Metal Hammer", "Revolver" i "Esquire".

Poslušajte pesmu "Raining Blood" benda "Slayer".

Da su i danas fokusirani na istinu, svedoči njihov poslednji album "World Painted Blood".

- Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom. U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljem - rekao je Araja.

Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina "Revolver", "SPIN" i "Metal Hammer" proglasila su "Slayer" za "Best Live Band" na svetu.

Nastupali su na brojnim festivalima a ušli su i u istoriju čineći "veliku četvorku" sa "Metalikom", "Megadetom" i "Antraksom" na Sonysphere festivalu.

Ono sto je "Slayer" razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. Stoga nije ni čudo sto su opstali na muzičkoj sceni više od tri decenije i što većina novijih hevi, treš i pank bendova tvrdi da im je upravo "Slayer" bio uzor, a među njima su bendovi kao što su "Ministry", "Deftones", "Slipknot", "Sepultura" i drugi.

(Telegraf.rs)