SEKUND DO TRAGEDIJE: Pol Makartni i njegova supruga umalo poginuli u helikopteru!

Zbog lošeg vremena, pilot helikoptera u kojem su se nalazili Makartni i njegova žena Nensi Ševel, skoro je udario u drveće, ali je u poslednjem trenutku uspeo da podigne letelicu i preleti šezdesetak centimetara iznad krošnji

Britanski muzičar Pol Makartni i njegova supruga Nensi Ševel umalo su prekjuče nastradali kada je pilot helikoptera, u kojem su se nalazili, izgubio kontrolu usled lošeg vremena i skoro udario u drveće! Srećom, u poslednjem trenutku pilot je uspeo da podigne letelicu, a kako navode britanski mediji, Pola i Nensi je samo 60 centimetara delilo od skoro sigurne smrti.

Makartni i njegova supruga su se luksuznim helikopterom "Sikorski S-76c" iz Londona vraćali na svoje imanje u Saseksu. Prilikom sletanja pilot je usled lošeg vremena i smanjene vidljivosti izgubio orjentaciju i usmerio je helikopter prema obližnjem drveću. Na sekund od katastrofe, pilot je uspeo da podigne letelicu i ona je preletela šezdesetak centimetara iznad krošnji, a pilot je obustavio sletanje na imanje Makartnijevih i uspešno se prizemljio na obližnjem aerodromu u Kentu.

Koliko je situacija bila ozbiljna govori činjenica i da je Britanska vazduhoplovna agencija pokrenula istragu o slučaju koji je okarakterisan kao "veoma ozbiljan". Inače, helikopter u kojem su se nalazili Pol i Nensi pripada čarter agenciji "Air Harrods" a iznajmljivanje košta 3.000 funti po satu!

(A.N./Daily Mail/Foto: ABC news)