OPET ZAJEDNO: Grupa "The Police" ponovo na okupu? (VIDEO)

Ovu mogućnost najavio je bivši gitarista grupe Endi Samers, koji kaže da je spreman za ponovno okupljanje radi nove turneje

Nekada popularni britanski rok bend  "The Police" mogao bi uskoro ponovo da nastupi u punom sastavu, tako barem tvrdi gitarista Endi Samers, koji kaže da je spreman za ponovno okupljanje radi nove turneje.

Članovi benda - Samers, Sting i bubnjar Stjuart Kopland - poslednji put su nastupili zajedno 2007. (između ostalog, i na beogradksom Ušću), dvadeset godina posle raspada. Tada su održali seriju koncerata, a njihov poslednji nastup bio je na "Live Earth"-u.

Od tada je Sting uvek odbacivao mogućnost ponovnog okupljanja. 

- Nije bilo lako. Nije bilo ničeg novog - ni novih pesama, ni nove energije, ni želje da se od toga krene i stvori nešto drugo - kazao je Sting u jednom intervjuu iz 2010, dodajući da je "to bilo poput vežbanja nostalgije".

U nedavnom intervjuu za magazin "Bilbord", Samers je rekao da je svestan da postoji sukob ličnosti među bivšim članovima grupe, ali da je ponovno okupljanje ipak moguće. 

- Nikada ni za šta ne kažem nikad. Čudan je svet, ko zna - objasnio je slavni gitarista.

Grupa "The police" raspala se 1986. godine nakon snimljenih pet albuma. Sting je potom nastavio veoma uspešnu solo karijeru. Trenutno nastupa u okviru "Back to Bach" turneje.

(Telegraf.rs / Tanjug)