PREDRAG AZDEJKOVIĆ: Zašto volimo da mrzimo Karleušu!?

Najpoznatiji srpski LGBT aktivista u svom tekstu "Jelena Karleuša: Žena koju volimo da mrzimo" osvrnuo se na negativne komentare koje pevačica izaziva u javnosti

Aktivista LGBT populacije Predrag Azdejković napisao je tekst "Jelena Karleuša: Žena koju volimo da mrzimo" za novi broj gej magazina “Optimist” u kome se pozabavio fenomenom “karleušofobije”, kako je sam nazvao. Autor teksta postavlja niz pitanja o mržnji i negativnim komentarima koje pevačica Jelena Karleuša izaziva u javnosti. On se prvenstveno pita ko su ti ljudi koji ulažu toliki trud u mržnju, zašto to rade i kako su odredili koga će mrzeti?

- Količina informacija o njenom bazenu, cipelama, haljini, znoju, svađama, nastupima, skandalima je neverovatna. Naravno, ne želim da ulazim u trivijalnost tih informacija, niti želim da seciram naše društvo zašto ima potrebu za tim informacijama – piše Azdejković i dodaje da je tema njegovog teksta nešto sasvim drugačije od navedenog, a to je mržnja koja je u Srbiji usmerena protiv Jelene Karleuše.

On je u svom tekstu naglasio da smatra da je LGBT populacija u povoljnijem pložaju od pevačice, čiju su javnu podršku dobili nebrojeno puta.

- Često kliknem na neku vest o Jeleni, preskočim je i odem na komentare. Možda treba da nas zabrinjava količina trivijalnosti i šupljoglavlja u domaćim medijima, ali mržnja u komentarima svakako da…Mržnja postoji, ona se gomila i treba negde da se odlije. Tu su mediji svesno ili nesvesno napravili kanal za tu mržnju i ona se mahom sliva na žene sa estrade, pre svega na Jelenu Karleušu. Ogromna većina komentara sadrži vređanje, omalovažavanje i otvorenu mržnju. Koren karleušofobije i homofobije su isti – smatra Azdejković.