Najpoznatija brazilska umetnica stiže u Beograd 29. Juna!

Bebel Žilberto nastupiće na letnjoj sceni Bitefartcafea

Svetski poznata kantautorka, Bebel Žilberto, nastupiće 29. juna na letnjoj sceni Bitefartcafea, na Kalemegdanu. Bebel je zaradila više Gremi nominacija tokom svoje karijere i osvojila slušaoce i pažnju medija.

Priznanje je stekla kreirajući svoj zaštitni znak, bosa novu sa primesama elektronike, osvajajući klubove širom sveta i pozicioniranjući se kao jedna od najprodavanijih brazilskih umetnica. Njeno umeće da zvučno prenese slušaoce u Brazil, tekstovi o ljubavi i osvežavajući bosa nova ritam, savršeno ističu harizmu kojom zrači ova umetnica, a zbog koje su njeni nastupi izuzetno cenjeni.

- Atmosfera je sve u ovoj muzici, a to je atmosfera koja stvara prijatno carstvo između retro i modernog, između Brazila i internacionalnog klupskog zvuka – New York Times

Žilberto je rođena u Njujorku, a njeni roditelji su brazilske muzičke ikone Joao Gilberto i Miucha. Joao je I tvorac bosa nove kao i jedan od autora pesme “A girl from Ipanema”. Ova pesma je osvojila Gremi nagradu, a izvodile su je neke od najvećih svetskih zvezda, uključujući i Sinatru.

- Bebel Žilberto je u tradicionalne Bossa Nova ritmove unela  svoj zaštitni znak, zavodljivi vokal i stvorila novi, hipnotišući zvuk – NPR magazin.

Njeno muzičko obrazovanje je njeno detinjstvo u Brazilu. Ona je bila okružena muzičarima iz šire porodice, uključujući njenog ujaka Chico Buarkue i porodičnih prijatelja kao što su Milton Nacimento, Tom Jobim, Caetano Veloso, i Joao Donato. Svoj prvi profesionalni snimak je napravila već sa 7 godina.

- Ja ću napuniti 50 ove godine, tako da se muzikom bavim tek 47 godina-  uzvikuje Bebel kroz smeh.

Na Bebel su uticali mnogi muzičari i žanrovi. Pored toga što živi i diše sve vrste brazilskih muzičkih stilova, kao dete je bila izložena muzici velikana, od Debisija do Prinsa; od Michel Legranda do Billie Holliday; od Bjork da Geršvina. Ona takođe gaji jaku ljubav prema soulu Severne Amerike, a kao tinejdžer je otkrila i Donu Samer, Earth Wind and Fire i Majkl Džeksona.

- Disko igra veliku ulogu u mom srcu-  kaže Bebel, koja i dalje voli da pleše.

Život u Njujorku, u nekoliko navrata tokom njenog života, snažno je uticao na njen potpis i doprineo simbiozi elektronskog i brazilskog zvuka u njenoj muzici.

- Mislim da sam postala Njujorčanka - ona priznaje. "Sa brazilskim srcem, naravno!"

Karte za koncert Bebel Žilberto možete kupiti na svim prodajnim mestima eventim i ddtickets, kao i  online na njihovim sajtovima.

(Telegraf.rs/ PR)