Petra Cvijić: Očajna sam, za mene nema budućnosti!

''Ne postoje dovoljno teške reči kojima bih opisala kako se osećam. Molim vas nemojte me ništa pitati, ne znam ni šta bih rekla,'' bile su jedine reči za koje je Petra smogla snage da kaže novinarima

Splet nesrećnih okolnosti iz korena je promenio život voditeljke Informativnog programa RTS-a Petre Cvijić(34), koja će 9. januar 2012. godine zauvek pamtiti kao jedan od najtežih dana u svom životu.

Podsetimo, tog dana Petra je, vozeći svoj automobil u beogradskom naselju Žarkovo, naletela na Slobodana Bajića(73) i oborila ga u trenutku dok je prelazio kolovoz. Nesrećni Bajić ubrzo je prevezen u Urgentni centar u kojem mu je ukazana pomoć, ali je nakon nekoliko sati, nažalost, preminuo usled unutrašnjeg krvarenja.

Od trenutka kada su joj telefonom iz Urgentnog centra saopštili potresnu vest, Petra je nedostupna za medije.

U svom domu u Višnjičkoj banji, potpuno skrhanoj grižom savesti i bolom, podršku joj pružaju tri sestre i majka koja je došla iz Užica. Magazin ''Story'' uspeo je ipak da dođe do Cvijićeve i da nakratko popriča sa njom o tužnom događaju.

''Ne postoje dovoljno teške reči kojima bih opisala kako se osećam. Za mene više nema budućnosti. Molim vas nemojte me ništa pitati, ne znam ni šta bih rekla. Očajna sam'', bile su jedine reči koje je Petra imala snage da kaže novinarima.

Otkako je saznala da je iz nehata usmrtila čoveka, voditeljka je u teškoj depresiji, ne izlazi iz stana i izbegava svaki kontakt sa okolinom.

S obzirom na to da joj majka već godinama boluje od dijabetesa, Petra se brine i za nju, pa je zbog ukupne situacije u izrazito lošem psihičkom stanju i pod lekovima za smirenje. Ipak, smogla je dovoljno snage da kontaktira porodicu preminulog Slobodana Bajića. U strahu od njihove reakcije, voditeljka je isprva želela da pokojnikovoj porodici uputi telegram saučešća, ali je shvatila da pisana reč, ipak, nije adekvatna.

Kada ih je pozvala osetila je neznatno olakšanje jer je Radovan Bajić, sin nastradalog Slobodana, nije dočekao na nož rekavši da izuzetno ceni to što im se javila uprkos ogromnom gubitku. Radovan je čak pokušao da je uteši, uveravajući je da je situacija u kojoj se ona našla mogla da se dogodi svakome.

Voditeljka nije prisustvovala pogrebu nesrećnog Slobodana Bajića 12. januara, kako se od tragedije ne bi pravio dodatni medijski spektakl.

Protekle dane, ljubimica gledalaca Javnog servisa, inače veoma religiozna, utehu pokušava da pronađe u veri da je sve što joj se događa jedno veliko životno iskušenje.

Cvijićeva će, ako se dokaže njena krivica, prema zakonu odgovarati za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 2 do 12 godina. Ukoliko se pronađu posebne olakšavajuće okolnosti, moguće je da kazna bude umanjena ispod zakonskog maksimuma.

O njenoj poslovnoj sudbini nakon izricanja presude i statusu na televiziji, za sada ne postoje precizne i zvanične informacije. Petra do daljnjeg neće nastaviti sa radom ispred kamera svoje matične televizije, gde je u stalnom radnom odnosu.

(Izvor: Story)