ZVER ĆE GLUMITI NIKOLU TESLU: Snima se film "Rat struje", da li ovaj glumac uopšte liči na našeg naučnika?

Film reditelja Alfonsa Gomeza Rehona, "Rat strujom", bavi se bitkom dvojice naučnika oko primene električne energije

Glumac Nikolas Hoult igraće svog imenjaka Nikolu Teslu u novom filmu o najpoznatijem srpskom naučniku i njegovom najvećem rivalu Tomasu Edisonu.

TESLIN “ZRAK SMRTI” STVARNO POSTOJI: FBI objavio tajna dokumenta o srpskom naučniku koja će PROMENITI SVET! (FOTO) (VIDEO)

Benedikt Kamberbač tumačiće upravo ulogu Teslinog najljućeg protivnika, dok će Majklu Šenonu biti poveren lik Džordža Vestinghausa, Teslinog saradnika i prijatelja.

Film reditelja Alfonsa Gomeza Rehona, "Rat strujom", bavi se bitkom dvojice naučnika oko primene električne energije, a radnja je smeštena u 1880. godinu.

Vestinghaus je bio glavni Edisonov konkurent u razvoju i primeni električne energije u širokoj potrošnji na američkom tlu.

Dok je Tomas Edison forsirao primenu jednosmerne struje, Vestinghaus je pokušavao, a na kraju i uspeo, da dokaže da je naizmenična struja bolja i lakša za proizvodnju, potrošnju, ali i održavanje opreme i uređaja koji je proizvode i eksploatišu - i to zahvaljujući saradnji sa Nikolom Teslom i verujući u Tesline ideje i pronalaske.

(Telegraf.rs / Variety)