Belgrade Calling festival: Top 10 najpoznatijih učesnika! (VIDEO)

Predstavljamo vam najbolje učesnike "beogradskog Exita": "Ozi Ozborn&friends", "Faith No More", "The Cult", "Public Enemy", "Orbital", "The Darkness", "Jessie J", P.I.L, "Paradise Lost", "Example"

Na Ušću se od 27. do 30. juna održava prvi festival "Belgrade Calling", koji su, zbog vrhunski dobrih izvođača mnogi već prozvali - Beogradski Egzit.

Poslednjeg junskog (produženog) vikenda publika iz čitavog regiona moći će da uživa u spektaklu na kojem će nastupiti Ozi Ozborn i prijatelji (Sleš i Zak Vajld). Po drugi put u Srbiji sviraju "Faith No More", mnogo se očekuje od mlade pop zvezde Džesi Džej, kao i od koncerta benda "The Darkness". Ne treba zaboraviti ni stare majstore kao što su "Public Enemy", "Public Image Limited", "The Sisters Of Mercy" i "The Cult". Sjajan spisak izvođača upotpunjuju i kultni elektro sastav "Orbital", hevi metal bendovi "Paradise Lost" i "Satyricon", popularni britanski izvođač Example, povratnici "Ugly Kid Joe" (sigurno se sećate njihovih hitova "Everything About You" i "Cat's In The Cradle"), grupe "The Horrors", S.A.R.S, "Sanatorium" i "Black Label Society". Komplet ulaznica košta 7.990 dinara dok dnevne karte koštaju od 2.990 do 4.500 dinara. Poslednjeg dana festivala, 30. juna, u okviru "Jelen Top 10" turneje će nastupiti neki od najpoznatijih domaćih bendova.

U želji da vam pomognemo u odluci da što pre rezervišete ulaznicu za ceo festival ili za omiljeni bend, predstavljamo vam najpoznatije učesnike:

 

(Aleksandar Novaković)