Britni Spirs zbog hiperkinetičkog poremećaja napustila "Iks faktor"

ADHD je pop zvezdi dijagnostikovan još u tinejdžerskom dobu, ali sada su joj lekari zabranili da konzumira lekove, jer isti ugrožavaju terapiju koju već uzima zbog mentalnog zdravlja

Pop princeza Britni Spirs (30) nije iz čistog hira napustila snimanje šoua "Iks faktor", već zbog bolesti više nije u mogućnosti da bude članica žirija. "Dejli mejl" prenosi da  Britni pati  od hiperkinetičkog poremećaja (ADHD – poremećaj nedostatka koncentracije i viška hiperaktivnosti). Ona je već dva puta iz istog razloga stolicu u žiriju "Iks faktora" ostavljala praznom usred snimanja.

- Ovaj poremećaj joj je dijagnostikovan u tinejdžerskim godinama, a tada je koristila lekove koji su joj pomagali. Ipak, ti lekovi joj ugrožavaju sadašnju terapiju, koju uzima zbog mentalnog zdravlja. Pevačicin tim doktora joj je zabranio da uzima lekove, koji se daju ljudima sa ovim sindromom - otkriva upućeni izvor i dodaje:

- Sajmon je u potpunosti bio svestan Britninog medicinskog kartona pre nego što su potpisali ugovor, te ne iznenađuje što su joj potrebne česte pauze tokom audicije. S vremena na vreme, Britnina koncentracija je u ravni sa koncentracijom desetogodišnjeg deteta. To ne uzbuđuje Sajmona i on u potpunosti podržava Britni u svim zahtevima koje ima tokom snimanja.

Hiperkinetički poremećaj imali su i Albert Ajnštajn, Betoven, Leonardo da Viinči, Isak Njutn i Stiven Spilberg.

(A.V./Britney.rs)