ORGAZAM KOJI TRAJE 35 GODINA: Proslava jubileja u Domu omladine! (VIDEO)

Srđan Gojković Gile i ekipa zasviraće pred beogradskom publikom 26. decembra

Grupa "Električni orgazam" obeležiće 35 godina postojanja koncertom 26. decembra (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, u okviru slavljeničke turneje koja će obuhvatiti još nekoliko gradova Srbije.

- Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar, kao najavu albuma kog planiramo da objavimo iduće godine, ali i neke pesme kao što su "Locomotion" i "Seks, droga, nasilje i strah" koje dosta dugo nismo svirali u Beogradu - najavljuje gitarista i pevač Srđan Gojković Gile.

Tokom 35 godina postojanja "Električni orgazam" se pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma kao što su novotalasni debi "Električni orgazam", psihodelični "Lišće prekriva Lisabon", rokenrol "Distorzija", živi "Braćo i sestre", eklektični "Zašto da ne" ili poslednji, fankoidni "To što vidiš to i jeste" (2010).

- Mnogo generacija smo odškolovali, tako da očekujem na koncertu 26. decembra u DOB-u one koji su nas slušali osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih, ali i izvestan broj ljudi kojima će to biti prvi Orgazam u životu", kaže Gojković povodom povratka benda pred beogradsku publiku, posle dve godine pauze.

Ulaznice koštaju 1.000 dinara i mogu se nabaviti  na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Karte će od 1. decembra do 25. decembra koštati 1.200 dinara, a na dan koncerta 1.500 dinara.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)