GDE SU, ŠTA RADE POBEDNICI MUZIČKIH RIJALITIJA? Nemaju ni za hitove, "ni za semenke"! (VIDEO)

Trijumf nije bio garancija uspeha Cveti Majtanović, Adnanu Babajiću, Davoru Jovanoviću...

U Srbiji su proteklih godina organizovana broja televizijska muzička takmičenja kao što su "Ja imam talenat", "Operacija Trijumf", "Idol" i druga, međutim, ni pobednici, ni ostali učesnici nisu napravili gotovo nikakve karijere.

Cveta Majtanović , pobednica šoua “Idol”, 2004. godine, bila je glavna atrakcija i mnogi su polagali velike nade u nju, a njen prvi singl "Nisam ista" proglašen je za hit godine.

Takmičila se i na Beoviziji, ali nije uspela da se plasira na Evrosong. Cveta sad radi kao psiholog i živi u Koreji.

Davor Jovanović, pobednik je prve sezone “Prvog glasa Srbije” 2011, bio je popularan tokom takmičenja, ali nije snimio album koji su mu producenti obećali, a sada nastupa po klubovima.

U istom takmičenju 2013. pobedila je Mirna Radulović. Izbegavala je medije, a posle predstavljanja Srbije na Evrosongu sa Sarom Jovanović i Nevenom Božović snimila je nove pesme i promenila i imidž. Sve to je, međutim, bilo bez većeg efekta.

Adnan Babajić, pobednik "Operacije trijumf" iz 2008, u junu 2014. konačno je u svojim rodnim Živinicama promovisao dugo očekivani album koji je dobio kao nagradu.

Na CD-u se pojavio i duet sa Kajom "Srce plače", pesma koju je komponovala Emina Jahović. Adnan tek planira promocije u Beogradu i Sarajevu. Babajić, inače, već godinama nastupa po narodnjačkim klubovima. Ističe da obožava sevdalinke, a ne krije da u slobodno vreme pomaže rodbini u poljoprivrednim poslovima na seoskom imanju.

(Telegraf.rs)