NAMEŠTEN MAKEDONSKI IZBOR ZA EVROSONG? Daniel Kajmakoski tvrdi da je nevin! (FOTO)

- Niti sam bilo koga molio, niti sam se gurao da pobedim, pa zašto bih onda nameštao takmičenje? Ni ja ni moj tim nismo na bilo koji način umešani u te neregularnosti - izjavio je pobednik "X Factora"

Nekoliko sati nakon što je saopšteno da će Daniel Kajmakoski, posle pobede na "Skopskom festivalu" predstavljati Makedoniju na "Evrosongu" u Austriji, makedonska policija je saopštila da je uhapsila četiri lica iz Skoplja pod sumnjom da su namestili ovo takmičenje!

Kako navode makedonski mediji, među uhapšenima se nalaze vlasnik produkcijske kuće, jedan autor i kompozitor pesama, kao i vlasnik firme koja je organizovala telefonsko glasanje za "Skopski festival". Policija je saopštila da je zbog ranije dojave da postoje sumnje u nameštanje rezultata glasanja, odmah nakon završetka Skopskog festivala izvršila pretres dve sumnjive lokacije u Skoplju gde je nađeno 14 lica sa velikim brojem telefonskih aparata i oko 2.500 SIM kartica sa kojih su se koordinisano slale poruke sa SMS glasovima.

Da podsetimo, pobednik "X Factora" je sa dobijenih 3.597 glasova trijumfovao sa numerom "Jesenje lišće", i Kajmakoski tvrdi da apsolutno nema nikakve veze sa bilo kakvim nameštaljkama.

- Dobio sam poziv da učestvujem na festivalu. Niti sam bilo koga molio, niti sam se gurao da pobedim, pa zašto bih onda nameštao takmičenje? Ni ja ni moj tim nismo na bilo koji način umešani u te neregularnosti. Vreme je da muzika bude lepa stvar a ne poligon za razna namirivanja računa - izjavio je Kajmakoski koji je dodao da je šokiran zbog skandala koji je bacio senku na njegovu pobedu.

(Telegraf.rs/Večer.mk)