Vendi filozofira: Zašto slavimo slave kad ne znamo njihovo značenje? (FOTO) (VIDEO)

- Svaki vašar je na crveno slovo i svaki od njh ima svoju simboliku. Vašar drži jačinu tog nekog crvenog slova. Raduje me što proslavljamo stare zavetine koje su se sad pretvorile u vašare, isto onoliko koliko me raduje proslavljanje slava - kaže pevačica koja je proteklog vikenda nastupila na šabačkom vašaru

Foto: Marko Todorović

Jedna od glavnih atrakcija šabačkog vašara bio je provod pod šatorom u kojem ste mogli da uživate uz domaću rakiju i živu svirku. Prve dve večeri ove manifestacije, nastupala je pevačica Vesna Vukelić Vendi koja je s nama rado pričala o provodu na vašaru, ali i religijskom aspektu ovog narodnog okupljanja.

Poznato je da Vendi duži niz godina nastupa na mnogim manifestacijama širom Srbije.

- Vašar je fenomen koji iziskuje jednu široku, reprezentativnu sliku različitih profila ljudi - kaže Vukelićeva i dodaje da su se te dve večeri s njom provodili svi prisutni: od političara, preko doktora nauka, do vašarskih prodavaca.

Nesuđenog filozofa sa estrade smo upitali koliko voli vašare, ni ne sluteći da ćemo dobiti veoma zanimljiv odgovor.

- Svaki vašar je na crveno slovo i svaki od njh ima svoju simboliku. Vašar drži jačinu tog nekog crvenog slova. Raduje me što proslavljamo stare zavetine koje su se sad pretvorile u vašare, isto onoliko koliko me raduje proslavljanje slava - odgovorila je pevačica.

Za kraj, zamolili smo pevačicu da nešto poruči redakciji Telegrafa.

- Budite najbolji kao što ste i do sada bili i vrlo seksualno aktivni, ali ne u bludu, već samo s onima koje volite - poručila je Vesna.

Pogledajte naš razgovor s Vendi:

(Telegraf.rs)