PLES SA ZVEZDAMA: Takmičari konačno zaplesali, šoumen Milojko (FOTO)

Popularno humanitarno takmičenje sinoć je i zvanično počelo, u kome je 14 parova pokazalo svoje igračko umeće, Voditelj Milojko Pantić pokazao kakav je šoumen, a sa svojom partnerkom Zoranom pokazao je kako se pleše salsa

Šou "Ples sa zvezdama" počeo je i zvanično. Svoje igračko umeće u ovoj emisiji humanitarno karaktera pokazalo je 14 poznatih parova, gde smo mogli da vidimo različite vrste plesova. Dva para sa najmanjim brojem bodova će otići u svojevrsni plesni dvoboj, nakon kojeg će par koji se lošije predstavio definitivno napustiti takmičenje, što ćemo saznati sutra od 21 čas u najnovijoj emisiji "Ples sa zvedama", i tada će biti saopšteno kako je glasala publika.

Nakon toga, odlukom sudija jedan par će napustiti šou. Ostali takmičari će ostati u igri za osvajanje glavne nagrade koja iznosi 25.000 evra.

Prvi koji su otvorili takmičenje i tako probili led bili su glumica Lena Bogdanović i Nikola Tomašević. Ovaj par je odigrao sambu, a publika ih je nagradila aplauzom. Od prvog sudije Marije Prelević, Lena je dobila odlične kritike, a slično su mislili i Nikola Mandić, Konstantin Kostjukov i Aleksandar Josipović. Za svoj nastup, Lena i Nikola su dobili četiri sedmice.

Sledeći na redu bili su Tanja Bošković i njen partner Marko Mićić, koji su odigrali tango. Voditelj je ostao bez reči, baš kao i publika u studiju koja je ovacijama ispratila ovaj predivni tango.

- Energija, strast, ja sam fasciniran - rekao je sudija Nikola Mandić, dodavši da nije primetio razliku u godinama koja je Tanju brinula na samom početku takmičenja. Bez teksta su ostale i druge sudije, pa su na kraju glumica i njen partner dobili tri osmice i jednu sedmicu.

Posle Tanje i Marka, svoje igračko umeće pokazali su Nikolija Jovanović i Ignjat Filipović. Mlada pevačica i njen partner dobili su zadatak da odigraju ča-ča-ča, a sudije su bile podeljene kada je reč o oceni njihovog plesa.

- Divni ste bili - rekao je Konstantin i dodao da pomalo zamera što noge nisu bile preciznije, a okreti sigurniji. S druge strane, Aleksandar je Nikolijine i Ignjatove okrete doživeo kao "katastrofu", zbog čega je ovaj plesni par dobio tri petice i jednu četvorku.

Sambu smo tokom večeri videli i po drugi put, a odigrale su je Igor Lazić Nigor i Jelena Borović. Poznati reper je dobio i pohvale i kritike na račun ritma, ali je sudijama, kao i publici bio više nego simpatičan. "Najaktivniji Crnogorac" po Aleksandrovim rečima, dobio je dve petice i dve šestice.

Na red su  potom došli i Nikola Nemešević Nemeš i Marija Jovanović, a oni su otplesali fokstrot. Sudije su se u slučaju Nikole i Marije složile samo oko toga da je fokstrot teška igra. I pored toga, takmičari su uspeli da osvoje dve šestice, peticu i četvorku.

Za vratolomije u ovoj emisiji bili su zaduženi Katarina Šišmanović i Aleksandar Veljković. Oni su odigrali čarlston, a nastup ovog para je oduševio publiku u studiju. Sudija Nikola je priznao da nije video razliku između profesionalca i amatera, a Konstantin je uz reči hvale dodao da Katarina pred sobom ima novu profesiju. Šestica, dve sedmice i osmica su ocene za Katarinu i Aleksandra.

Rumbu su odigrali manekenka Tamara Paunović i njen partner Mirko Knežević.

- Ako je ovo bila priča o romansi, ja sam Majka Tereza. Ovo je bilo više za muzej voštanih figura u Jagodini, nego za plesni podijum - rekao je sudija Aleksandar u svom maniru. I ostale sudije su se složile da je ovom paru potrebno još rada.

Spektakularan nastup imali su voditelj Milojko Pantić i Zorana Miljkovac, koji su odigrali salsu.Podijum je eksplodirao, bez obzira što je po Aleksandrovim rečima ovaj ples bio katastrofa! Nikola je pohvalio Milojkovu energiju, a Konstantin je jednostavno rekao: Bravo! Tako je Milojko sa svojom partnerkom dobio trojku, četvorku i dve petice.

Karatiskinja Tanja Petrović i njen partner Marko Vasiljević su pokazali kako igraju bečki valcer, a sudije su bile više nego zadovoljne njihovim nastupom. Konstantin je bio iznenađen kako su sjajno uvežbali valcer za samo nedelju dana, pa su i ocene bile sjajne: dve sedmice i dve osmice.

Ove večeri ponovo su u prilici bili da vidimo tango, koju su otplesani glumac Ivan Mihailović i Marija Martinović . Sudija Nikola je šaljivo prokomentarisao da bi Ivan malo morao da poseti teretanu ukoliko planira da nastavi da nosi "ne vidljive" košulje. Opšti utisak je da su dame uživale u nastupu, pa su Ivan i Marija osvojili dve sedmice i dve osmice, baš kao i prethodni takmičarski par.

Posle Ivana i Marije, svoje plesne poteze pokazali su Milan Kalinić i Jelena Kolarović i oni su odigrali džajv. Voditelj je prokomentarisao Milanov sjajan rad nogu, sa čime se složila i sudija Marija. Ovaj odličan etno džajv zaradio je četiri sedmice.

Ples pod nazivom "american smooth" izveli su Vanesa Šokčić i Vladimir Todorović.Sudije su se složile da je koreografija bila veoma teška i da su se Vanesa i Vladimir odlično snašli za prvi put. Ocene baš i nisu bile u skladu sa komentarima, jer je ovaj plesni par osvojio tri šestice i jednu peticu.

Na red su potom došli kreator Saša Vidić i Ana Mijailović, a oni su odigrali paso doble. Iako je ples bio španski, po sudijama je na sceni nedostajalo energije. "Korida" je izostala, pa su u skladu sa tim bile i ocene: 2, 3, 4 i 4 poena.

Na kraju, igračko umeće pokazali su Aleksandar Šapić i Slađana Ivanišević. Ovaj par je odigrao rumbu. Nikola je ocenio ovaj nastup kao "prljavi ples" naglasivši da je između Aleksandra i Slađane postojala hemija na podijumu. Dve petice i dve šestice za poslednji takmičarski par.

Usledio je novi zadatak: svi parovi moraju da igraju na istu muziku, a predsednica žirija saopštava ocene: Nikola i Lena 6, Tanja i Marko 5, ,Nikolija i Ignjat 4, Nigor i Jelena 2, Nemeš i Marija 6, Katarina i Aleksandar 4, Tamara i Mirko 4, Milojko i Zorana 5, Tanja i Marko 7, Ivan i Marija 6, Milan i Jelena 5, Vanesa i Vlada 3, Saša i Ana 3 i Aleksandar i Slađana 4 poena.

(Telegraf.rs)