Veštačka inteligencija već pravi filmove: Evo 5 sajtova na kojima možete da ih gledate

N. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Zero1Cine

Veštačka inteligencija polako zauzima sve veći deo naših života, uključujući i svet zabave.

Sada možete gledati filmove kreirane uz pomoć veštačke inteligencije na nekoliko specijalizovanih sajtova, iako je ova tehnologija još u ranim fazama razvoja.

Iako su mnogi AI filmovi kratkog trajanja, ovi sajtovi nude bogat sadržaj koji možete istražiti.

1. Infinity Flicks

Infinity Flicks je besplatna striming platforma posvećena filmovima i serijama kreiranim uz pomoć veštačke inteligencije. Sadržaj na sajtu je obično kratkog trajanja, ali pruža originalne priče. Za korišćenje sajta nije potrebno kreirati nalog, ali prijava vam omogućava kreiranje liste za gledanje i ocenjivanje filmova.

2. Zero1Cine

Zero1Cine je baza podataka koja okuplja najbolje filmove generisane veštačkom inteligencijom. Na sajtu možete pretraživati sadržaj po različitim žanrovima i kreirati lične liste omiljenih filmova. Kao i Infinity Flicks, ovaj sajt je potpuno besplatan i bez reklama.

3. AIflixhub

AIflixhub je jedinstvena platforma jer osim što omogućava gledanje filmova generisanih AI tehnologijom, nudi i alatke za kreiranje sopstvenih AI filmova. Filmovi su organizovani po žanrovima, a jednostavna pretraga vam omogućava brzo pronalaženje željenog sadržaja.

4. AI Film Festival

AI Film Festival je posvećen prikazivanju i nagrađivanju najboljih AI filmova. Ovaj sajt, osnovan 2022. godine, pruža mogućnost da pogledate sve nagrađene filmove od 2023. godine. Platforma je odlična za one koji žele da vide kreativni potencijal veštačke inteligencije u svetu kinematografije.

5. YouTube

Iako nije primarno posvećen AI filmovima, YouTube nudi veliki broj kratkih filmova kreiranih veštačkom inteligencijom. Jednostavno pretražujte pojmove kao što su "AI films" ili "AI-generated movies", i otkrićete bogat sadržaj. Tu su i kanali posvećeni isključivo AI filmovima, poput Noctis Arcana Studio i Nobody & The Computer.

(Telegraf.rs)