Zakerberg: Meta će pomoći ljudima da naprave svoje digitalne blizance

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakerberg je istakao da Meta poseduje ogromne količine podataka koje može iskoristiti za razvoj ovih AI alata

Foto: Profimedia/Getty images/Kevin Dietsch

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Meta, najavio je da će kompanija omogućiti korisnicima da naprave svoje digitalne blizance pomoću veštačke inteligencije. Ovaj potez ima za cilj da podrži kreativce i mala preduzeća u boljoj interakciji sa svojom publikom i klijentima.

Na nedavnom događaju SIGGRAPH, Zakerberg je razgovarao sa Džensenom Huangom, izvršnim direktorom kompanije Nvidia, gde je izložio svoju viziju budućnosti u kojoj će Meta AI alati omogućiti korisnicima da stvore digitalne verzije sebe. Ovi digitalni blizanci mogli bi da odgovaraju na poruke, razgovaraju sa pratiocima i obavljaju druge zadatke, oslobađajući vreme kreatorima da se fokusiraju na važnije aktivnosti.

"Ne postoji dovoljno sati u danu za kreatore da angažuju svoju zajednicu onako kako bi želeli", rekao je Zakerberg. "Stvaranje digitalnih agenata koji mogu preuzeti deo tog posla je sledeća najbolja stvar."

Meta planira da korisnicima omogući kreiranje digitalnih agenata za različite svrhe. Neki od agenata će biti usmereni na praktične zadatke, dok će drugi biti namenjeni za zabavu. Zakerberg je istakao da Meta poseduje ogromne količine podataka koje može iskoristiti za razvoj ovih AI alata, s obzirom da više od tri milijarde ljudi svakodnevno koristi barem jednu od Meta aplikacija.

"Na kraju, cilj nam je da omogućimo korisnicima da brzo i jednostavno postave poslovne agente koji će moći da komuniciraju sa njihovim klijentima, obavljaju prodaju i pružaju korisničku podršku", objasnio je Zakerberg. Ova tehnologija će omogućiti Meta platformama da generišu sadržaj "u hodu", povećavajući angažman korisnika.

Dok ovaj koncept može olakšati posao kreatorima suočenim sa iscrpljenošću, može takođe stvoriti veću konkurenciju i pritisak da se prilagode novim strategijama i načinima rada.

(Telegraf.rs)