Hyundaijev "tigar" je robot-transformers koji vozi ili hoda gde god da ga iz vazduha bacite

Idealan je za kretanje po najnepristupačnijim terenima i primenljiv u najrazličitijim spasilačkim i vojnim misijama ili naučnim ekspedicijama

Pola robot - pola vozilo, tako bi mogao da se opiše nedavno predstavljeni Hyundaijev koncept TIGER  X-1.

TIGER je skraćenica koja označava nešto što bismo slobodno mogli da prevedemo kao "inteligentog robota" sposobnog sa se kreće po bukvalno svakom trenu (TIGER - Transforming Intelligent Ground Excursion Robot).

Ovaj svojevrsni "transformers" kostruisan je kao vozilo sa "robotskim nogama" idealno za kretanje po najnepristupačnijim područjima, primenljivo, pre svega u najrazličitijim spasilačkim i vojnim misijama ili naučnim ekspedicijama.

TIGER je modularna platforma koja nije predviđena za prevoz putnika, već da svoje zadatke obavlja kao vozilo bez vozača. Opremljena je sofisticiranim sistemom koga čine pomenute mehaničko-elektronske noge i točkovi koji se na njihovim krajevima nalaze.

Za obavljanje ostalih operacija i izvršenje zadataka TIGER je opremljen brojnim senzorima, a sve njegove funkcije se obavljaju na daljinsko upravljanje.

Za ovu inovativnu platformu planirana je i posebna nadogradnja, tačnije letelica koja bi vozilo mogla da doprema do udaljenih lokacija na kojima je njihova primena potrebena.

Za šta je sve sposoban Hyundaijev transformers, pogledajte u videu iznad.

(Telegraf.rs)