Moćni američki helikopteri uništili ruski sistem S-400... U "crtanom" filmu!

Helikopter leti iznad planinskog terena, zatim izbacuje bespilotnu letelicu-kamikazu sa bojevom glavom i spušta se do šumskog masiva...

Printscreen: YouTube/Bell Flight

Poznati američki proizvođač vojnih i civilnih helikoptera - Bell Helicopter, objavio je video koji prikazuje prototip njhovog izviđačkog helikoptera Bell 360 Invictus kako napada i uništava ruski sistem protovvazdušne odbrane koji podseća na S-400 "Trijumf".

U ovoj animaciji, objavljenoj na zvaničnom YouTube kanalu američke kompanije, može se videti helikopter koji leti iznad planinskog terena, zatim izbacuje bespilotnu letelicu-kamikazu sa bojevom glavom i spušta se do šumskog masiva.

Letelica zatim, pomoću sistema optičkog navođenja, usmerava dronove-rakete na kolonu kamiona i tegljača vojne tehnike, u kojoj se nalaze sistemi protivvazdušne odbrane koji vizuelno veoma liče na ruske sisteme S-400 "Trijumf", navodi agencija RIA Novosti.

U fiktivnom napadu dva lansera raketa i radarska stanica bivaju uništeni. Inače, Bell 360 Invictus je predloženi dizajn novog američkog borbenog helikoptera koji bi, najverovatnije, trebalo da zameni AH-64 Apache.

Inače, ruski PVO sistem S-400 već neko vreme je tema izveštavanja svetskih medija zbog ugovora o isporuci ovih sistema koje je Rusija potpisala sa Indijom, Turskom i Kinom. Prema podacima ruske Federalne službe za vojnotehničku saradnju, broj zemalja zainteresovanih za kupovinu sistema S-400 je veliki pa postoji i lista čekanja.

Video: Rusi objavili snimak oružja Plamen Sunca

(Telegraf.rs)