Silent Hill 2 Remake postao hit: Više od milion prodatih primeraka za samo desetak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Konami

Silent Hill 2 Remake, koji je izašao 8. oktobra, prodat je u preko milion primeraka na globalnom nivou, saopštio je Konami. Ovaj izvanredan uspeh ostvaren je u samo nekoliko dana, što govori o pozitivnom prijemu igre kod igrača i kritičara.

Iako je igra na Steamu imala skromnih 23.600 istovremenih korisnika, gotovo 93% igrača je ostavilo pozitivne recenzije, što potvrđuje njen kvalitet i vernu rekonstrukciju horor klasika.

Igra, koju je razvio Bloober Team, ocenjena je kao najbolji projekat ove poljske kompanije. Silent Hill 2 Remake uspešno je preneo atmosferu originala u moderno doba, koristeći savremene mehanike i dodatno proširujući svet igre. Kritike su bile izuzetno pozitivne, a mnogi smatraju da je ovo jedno od najboljih horor iskustava koje su igrali.

Ipak, verzija za PC pati od tehničkih problema, uključujući "seckanje" pri kretanju, što je problem sa kojim se suočavaju mnoge igre napravljene na Unreal Engine platformi. Moderi su već pokušali da reše ovaj problem kroz dodatke, uključujući podršku za AMD Frame Generation i NVIDIA DLSS Ray Reconstruction, ali pravo rešenje će doći kroz zvanične zakrpe od strane Bloober Team-a.

S obzirom na ovakav uspeh, fanovi Silent Hill franšize već spekulišu koje bi sledeće izdanje moglo biti remakeovano. Bloober Team je nagovestio nastavak saradnje sa Konamijem, ali fanovi će verovatno morati da pričekaju nekoliko godina pre nego što dobiju konkretnije informacije o sledećim projektima.

(Telegraf.rs)