"Sramim se ove zajednice": Direktor iz Ubisofta napada gejmere usred krize u kojoj se nalazi kompanija

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Ubisoft

Ubisoft, poznat po naslovima kao što su Assassin's Creed i Star Wars Outlaws, suočava se sa ozbiljnim izazovima u poslednje vreme, a situacija se dodatno komplikuje izjavama Stevija Šasara, direktora za monetizaciju kompanije.

Šasar je na LinkedIn-u oštro kritikovao gejmere koji su izražavali nezadovoljstvo kompanijinim odlukama i igrama, nazivajući ih "nepristojnim ljudima". Ova izjava dolazi u trenutku kada je Ubisoft suočen s padom cene akcija, lošim prodajnim rezultatima i internim preispitivanjem rada kompanije.

Ubisoft je nedavno bio u središtu kontroverzi, posebno zbog dizajna igre Assassin's Creed Shadows, koji je izazvao negativne reakcije zbog načina na koji je prikazana japanska baština. Nakon ovih kritika, Ubisoft je bio primoran da odloži izlazak igre do februara naredne godine, dok je i drugi veliki naslov, Star Wars Outlaws, podbacio u prodaji. Ovi problemi doveli su do pada vrednosti akcija kompanije za preko 50% u poslednja dva meseca.

Foto: Ubisoft

Reakcija direktora izazvala dodatne kontroverze

Šasarova izjava, objavljena u trenutku kada se kompanija bori sa krizom, dodatno je podelila zajednicu. "Gejmeri" koji su kritikovali Ubisoft zbog loših odluka i problema s igrama, sada su se našli na meti optužbi da šire mržnju prema kompanijama i zaposlenima. Šasar je naveo da je "povređen i posramljen" zbog ponašanja nekih članova gejming zajednice i pozvao na prestanak širenja negativnosti.

"Kako možete želeti da kompanija propadne samo zato što vam ne udovoljava ili vam proizvod ne odgovara, to mi je neshvatljivo", izjavio je Šasar, dodajući da je gejming industrija trenutno u teškom periodu, ali da je važno da se zajednica međusobno podržava umesto da širi mržnju.

Iako je Ubisoft suočen sa brojnim kritikama, jasno je da ova izjava samo dodatno komplikuje situaciju za kompaniju, koja se već bori sa oporavkom od niza poslovnih neuspeha.

(Telegraf.rs)