Stiven Spilberg priznaje: "Igram video igre samo na tastaturi i mišu"

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Legendarni reditelj Stiven Spilberg, najpoznatiji po svojim filmskim remek-delima, otkrio je da je veliki fan PC gejminga, a njegova preferencija za igranje isključivo sa tastaturom i mišem pokazuje njegov ukus kada su u pitanju igre.

Spilberg, koji je kroz godine zadržao strast prema video igrama, redovno igra najnovije pucačine i uživa u pričama koje igre nude.

U nedavnom intervjuu za Minnmax, njegov sin Maks Spilberg je govorio o njihovoj zajedničkoj ljubavi prema gejmingu. Maks, koji je aktivan u industriji igara, otkrio je da ga je upravo njegov otac uveo u svet video igara. "On je veliki PC igrač, i to je način na koji se povezujemo", rekao je Maks, prenosi PC Gamer.

Stiven redovno traži od svog sina preporuke za najnovije igre, posebno iz serijala Call of Duty, koje obožava zbog kampanja koje su često grandiozne i filmske.

Foto: Shutterstock.com

Spilberg: Tastatura i miš su jedini pravi izbor

Iako sin pokušava da ga ubedi da proba druge igre, poput Uncharted-a, koje imaju sličnosti sa Indijana Džonsom, Spilberg uvek odbija, jer ne voli kontrolere. "Ne mogu da igram sa kontrolerima, samo sa tastaturom i mišem", kaže on, ukazujući na svoj old-school pristup.

Ova ljubav prema video igrama nije novost, jer je Spilberg bio uključen u industriju još od vremena kada je radio na serijalu Medal of Honor, inspirisan snimanjem filma Spašavanje redova Rajana. Pored toga, učestvovao je u razvoju igara kao što su Boom Blox za Wii i nekoliko drugih ambicioznih projekata.

(Telegraf.rs)