Novi nastavak ove legendarne Xbox ekskluzive bi mogao da stigne i na PlayStation

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gears of War E-Day je smešten četrnaest godina pre prvog dela serijala i prati događaje Emergence Day-a iz perspektive Markusa Feniksa

Foto: Xbox

Novi nastavak legendarnog Gears of War serijala, jedne od najpoznatijih i najcenjenijih Xbox ekskluziva, bi mogao da bude dostupan i na PlayStation konzolama. Ova potencijalno velika promena proizilazi iz nedavnog oglasa za posao studija The Coalition, koji radi na novom nastavku pod nazivom Gears of War E-Day.

Oglas za posao, koji traži senior online inženjera klijenta, nagoveštava da će novi nastavak igre podržavati više platformi. Među poželjnim kvalifikacijama navedeno je iskustvo sa Xbox Live, Steam i PlayStation Network, što ukazuje na mogućnost da igra bude dostupna i na PlayStationu. Ova informacija je značajna s obzirom na to da su prethodni naslovi iz serijala bili ekskluzivni za Xbox i PC.

Gears of War E-Day je smešten četrnaest godina pre prvog dela serijala i prati događaje Emergence Day-a iz perspektive Markusa Feniksa. Razvojni tim je najavio da će priča igre biti impresivan prikaz njihove tehnologije i da očekuju da će ovo biti najbolji nastavak u serijalu.

Ova potencijalna promena nije toliko iznenađujuća kada se uzme u obzir da Microsoft poslednjih godina pokazuje tendenciju da svoje igre plasira i na PlayStation platformu. Nedavni primeri uključuju Sea of Thieves i Hi-Fi Rush, koji su postali dostupni na PlayStationu, što ukazuje na strategiju udaljavanja od ekskluziva i širenja dostupnosti igara na više platformi.

Gears of War E-Day je trenutno u razvoju za PC i Xbox Series X|S, a datum izlaska još nije potvrđen.

(Telegraf.rs)