Counter-Strike 2 postao najslabije ocenjena Valve igra: Tehnički problemi i izostanak modova razljutili fanove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa brojnim tehničkim problemima, izostankom omiljenih modova i mapa, ali i gubitkom prethodnih postignuća, novi naslov je na meti ozbiljnih kritika

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Dok se gejming industrija grčevito pridržava ubrzane evolucije, čini se da nije svaka inovacija ono što korisnici žele. Takav je slučaj sa novim naslovom kompanije Valve, Counter-Strike 2, koji je, prema aktuelnim komentarima, postao najslabije ocenjena igra koju je ovaj gigant ikada izbacio.

U srži problema leže tehnički problemi koje ometaju gameplay, ali to nije sve. Gejmeri izražavaju duboko razočaranje zbog izostanka nekih od najpopularnijih modova i mapa koji su bili kamen temeljac prethodnih verzija. Takođe, mnogi su frustrirani gubitkom svojih postignuća i rastućim problemima sa varalicama koji narušavaju čitav doživljaj igranja.

Međutim, nisu samo tehnički aspekti ono što je izazvalo negativne reakcije. Statistike govore da je od 162.000 komentara, ostavljenih u poslednjih mesec dana, samo 68% dalo pozitivne ocene. Međutim, ovaj procenat može biti zavaravajući. Velik broj tih komentara, posebno oni između 11. i 27. septembra, odnose se na prethodnika, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), i njegove izuzetno pozitivne ocene. Pravo stanje stvari saznaćemo tek krajem meseca.

Valve je dodatno izazvao gnev "kanteraša" odlukom da prekine podršku za CS:GO. Mnogi se pitaju zašto je ova odluka doneta uprkos njegovoj dugogodišnjoj popularnosti. Kompanija je otišla korak dalje, uklonivši igru sa Steam platforme i nudeći samo "legacy" verziju igre za starije računare. Ali čak i ta verzija neće biti dostupna nakon kraja godine.

Valve je saopštio kako će delimično refundirati novac igračima sa Prime Status Upgrade-om, ali nema refundiranja za ključeve, poklone i račune koji su u međuvremenu zaključani iz raznih razloga. Nije sjajan početak za igru ovakvog kalibra.

Za mnoge, ove odluke predstavljaju prekretnicu u odnosu između kompanije Valve i njene verne baze korisnika. Ostaje da vidimo kako će kompanija odgovoriti na ovakve kritike i da li će biti moguće povratiti poverenje koje je izgubljeno.

(Telegraf.rs)