Diablo IV recenzija: Blizzard je zajedno sa Lilith vratio legendarnu franšizu na presto ARPG igara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Diablo, jedna od najupečatljivijih video igara svih vremena, se sa novim nastavkom vraća na velika vrata

Foto: Blizzard/Diablo IV

Diablo, legendarna franšiza koja je zacementirala temelje ARPG žanra, vratila se na velika vrata sa svojim četvrtim nastavkom - Diablo IV. Ovaj nastavak, kao da je oživeo duh originalne igre, ali sa pažljivo osmišljenim inovacijama koje unose svežinu u dobro poznatu formulu.

Blizzard je uspeo da stvori Sanctuary koji je mračan, ali živopisan, opustošen, ali bogat. Svet igre je prostran, pejzaži su prepuni detalja i misterija, a svaka oblast ima svoju jedinstvenu atmosferu. Bez obzira da li istražujete mračne pećine ili se borite protiv gigantskih čudovišta, Diablo IV će vas uvući u svoj svet i neće vas pustiti.

Priča, iako pomalo linearna, prati povratak Lilith, ćerke Mefista, koja predstavlja novu pretnju za svet. Kroz seriju neverovatnih animiranih scena i napetih misija, imaćete priliku da u potpunosti otkrijete njene zle namere. Blizzard nam je pripremio mnoštvo zanimljivih likova, intriga i obrta koji će testirati vaše strategije i sposobnosti, držeći vas zalepljene za ekran satima.

Foto: Blizzard/Diablo IV

Gejmplej je srž Diablo serijala, a sasvim je sigurno da je gejmplej u Diablo IV najbolji do sada. Borba protiv hordi neprijatelja nije samo zanimljiva, već zahteva od vas i strategiju i planiranje. Svaka klasa nudi raznovrsne mogućnosti, nudeći vam priliku da zaista istražite različite načine da igrate Diablo IV. Sistem veština je preuređen i čini mi se da podstiče eksperimentaciju sa različitim kombinacijama, što dodaje dubinu celokupnom iskustvu.

Nekima se možda neće dopasti nešto jednostavniji skill tree, ali tu je paragon sistem koji je daleko opširniji.

Foto: Blizzard/Diablo IV

Međutim, Diablo IV ne staje samo na poboljšanju solo iskustva. Multiplejer aspekt igre stvarno doprinosi tome da Sanctuary deluje kao pravo mesto nastanjeno pravim ljudima, čime postaje dinamičniji i uzbudljiviji.

Jedna od ključnih inovacija u Diablo IV su world bossovi. Borbe sa ovim gigantskim čudovištima koja se u svetu pojavljuju s vremena na vreme su intenzivne i zahtevaće saradnju sa drugim igračima, ali su neverovatno ispunjavajuće i pored dobrog loot-a, pružiće vam osećaj trijumfa i zadovoljstva.

Diablo IV je uspešno spojio najbolje elemente svojih prethodnika i dodao nove stvari koje poboljšavaju iskustvo. Sa dubokom i zanimljivom pričom, zadovoljavajućim borbenim sistemom, fantastičnim i mračnim svetom, kao i bogatim multiplejer aspektom, Diablo IV je zaista povratak u formu za ovu legendarnu franšizu.

Bez obzira da li ste stari fan serijala ili novajlija, ova igra će vam ponuditi nešto što će vas držati prikovanog za ekran satima.

Konačna ocena: 9/10

*Kod nam je dostavio Blizzard.

(Telegraf.rs)