IGRICE KOJE SMO SVI VOLELI: Zaigrajte više od 2.400 legendarnih naslova potpuno besplatno

Za sada je dostupno više od 2.400 MS-DOS igrica, za koje ne morate platiti ni dinara kako bi ih igrali. Među njima se nalaze igrice kao što su "Commander Keen", "Wasteland", originalni "Prince of Persia", ali i prvi "Wolfenstein 3D"

Za malo starije gejmere, sajt "The Internet Archive" biće sigurno pravi raj. Reč je zapravo o sajtu na kojem zahvaljujući emulatorima besplatno možete zaigrati na stotine Atari i arkadnih igara koje su sigurno obeležile detinjstvo malo starijih generacija.

Za sada je dostupno više od 2.400 MS-DOS igrica, za koje ne morate platiti ni  dinara kako bi ih igrali. Emulator koji je napravljen za internet pretraživače još uvek je u beta fazi, pa je moguće da ćete se susresti sa određenim "bagovima".

Igrica kao što su "Commander Keen", "Wasteland", originalni "Prince of Persia" ili prvi "Wolfenstein 3D" sigurno će probuditi lepe uspomene kod gejmera.

Nažalost, ne postoje tačne komande za svaku igricu, pa ćete morati malo da eksperimentišete dok ne pronađete sve kontrole, ali je sve to deo zabave.

Sve pomenute igrice, ali i gomilu drugih možete zaigrati OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)