Novi Huawei tablet stigao u Srbiju: Odličan ekran, Harmony OS i bolja saradanja sa drugim uređajima

Huawei MatePad 11 korisnicima donosi bolje organizovanu radnu površinu i bolje organizovan pegled potrebnih aplikacija i važnih informacija

Foto: Huawei

Kompanija Huawei je na domaćem tržištu upravo predstavio novi tablet računar MatePad 11, prvi takav uređaj koji koristi HarmonyOS 2 operativini sistem, koji je prema tvrdnjama proizvođača znatno unapredio funkcionalnost samog uređaja.

MatePad 11 ima ekran koji podržava brzinu osvežavanja od 120 Hz, što omogućava izuzetno jasan i glatak prikaz slike, i bolji odziv nego kod prethodnih modela. HarmonyOS 2 omogućava bolje organizovanu radnu površinu, koja korisnicima donosi bolje organizovan pegled potrebnih aplikacija i važnih informacija (novi Bottom Dock prikazuje najčešće korišćene i nedavno korišćene aplikacije).

Takođe, unapređana je i mogućnost povezivanja sa drugim Huawei uređajima od pametnih telefona do računara, koja se sada odvija mnogo brže i jednostavnije.

Huawei MatePad 11 pokreće Qualcomm Snapdragon 865 procesor, u kombinaciji sa Adreno 650 grafikom. Uređaj je na našem tržištu dostupan u kombinaciji sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije. Od ostalih karakteristika treba pomenuti i odličan zvuk sa poznatim Harman Kardon potpisom, za koga su zadužena četiri zvučnika i četiri mikrofona.

Uz tablet je stigla i nova Huawei M-Pencil pametne olovke, druge generacije, koja na dodir ekrana reaguje latencijom od samo 2 milisekunde, ostvarujući bržu i prirodniju interakciju sa ekranom kod pisanja i crtanja. Pored olovke, tu je elegantna tanka tastatura koja predstvalja sastavni deo fotrole uređaja.

Huawei MatePad 11 se u Srbiji prodaje po ceni do 56.999 dinara. Cena M-Pencil 2 pametne olovke je 10.999, do se tastatura prodaje po ceni od 12.999 dinara.

(Telergaf.rs)