Niste odavno ažurirali kompjuter? Nema veze, Microsoft će ažurirati vaš Windows umesto vas!

Automatsku nadogradnju dobiće svi koji i dalje koriste Windows 10 verziju 1903, pošto Microsoft od ovog meseca više ne podržava taj zastareli softver

Printscreen: Microsoft.com

Ukoliko već neko vreme niste ažuririrali Windows 10 na svom računaru, to će možda uskoro sam Windows, odnosno Microsoft, učiniti umesto vas.

Čini se da kompanija iz Redmonda više ne može da čeka da se neki korisnici prebace na najnoviji operativni sistem, što znači da će operativni sistemi nekih korisnika uskoro biti nadograđeni svidelo im se vlasnicima računara ili ne, prenosi britanski Express.

Automatsku nadogradnju dobiće svi koji i dalje koriste Windows 10 verziju 1903, pošto Microsoft od ovog meseca više ne podržava taj zastareli softver. Prema pisanju sajta Windows Latest, Microsoft je počeo da obaveštava korisnike o promeni, odnosno da će prinudno nadograđivati računare bez traženja ikakvih dozvola.

Vest, međutim, ne bi trebalo da predstavlja šok, budući da je Microsoft još početkom ove godine najavio da će 8. decembra ukinuti podršku za Windows 10 verziju 1903. To se odnosi na sledeća izdanja operativnog sistema Windows 10 objavljena u maju 2019. godine:

  • Windows 10 Home, version 1903
  • Windows 10 Pro, version 1903
  • Windows 10 Pro Education, version 1903
  • Windows 10 Pro for Workstations, version 1903
  • Windows 10 Enterprise, version 1903
  • Windows 10 Education, version 1903
  • Windows 10 IoT Enterprise, version 1903.

Iako su neka ažuriranja operativnog sistema Windows 10 korisnicima stvorila poznate probleme (kvarenje štampača, "plavi ekran smrti", itd.), ipak nije loše da računar bude u toku sa najnovijim izdanjima Microsofta, prenosi PC Press.

- U operativnom sistemu Windows 10 vi odlučujete kada i kako ćete dobiti najnovije ispravke, da bi vaš uređaj nesmetano i bezbedno radio. Kada izvršite ažuriranje, dobićete najnovije ispravke i poboljšanja bezbednosti, pomažući uređaju da radi efikasno i ostanite zaštićeni - objašnjava Microsoft.

Da biste bili u toku sa ažuriranjima, izaberite: Start > Settings > Update & Security > Windows Update > Windows Update.

Zatim odaberite: Check for updates.

(Telegraf.rs)