One UI 7 beta je možda odložena, ali jedna uzbudljiva AI funkcija je na pomolu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung se priprema da predstavi dugo očekivanu beta verziju One UI 7 na godišnjoj konferenciji za programere SDC 2024, koja se održava danas u San Hozeu.

Iako je beta kasnila, mnogi veruju da će Samsung iskoristiti priliku da konačno otkrije nove funkcije, a među njima je i AI pretraga fotografija.

Prema poslednjim informacijama, Samsung planira da unapredi svoju aplikaciju za Galeriju kroz dodatak veštačke inteligencije koja će omogućiti pretragu slika na osnovu prirodnih opisa.

Ova funkcija bi mogla biti slična onoj iz Google Photos, gde korisnici mogu jednostavno da pretražuju fotografije koristeći deskriptivne fraze poput: "slike mene i mog psa dok igramo frizbi". Očekuje se da će ovaj dodatak značajno poboljšati funkcionalnost Samsung-ove Galerije.

Foto: Hopix Art / Shutterstock.com

Samsung već radi na unapređenju svojih aplikacija, a poslednje ažuriranje, One UI 6.1, donelo je AI alate za uređivanje fotografija. Nova AI pretraga samo bi dodatno poboljšala korisničko iskustvo, omogućavajući lakšu organizaciju i pretragu fotografija, čineći Samsung-ovu Galeriju ozbiljnim konkurentom Google Photos-u.

(Telegraf.rs)