iPhone SE bez ivica i Home dugmeta: Evo šta sve znamo o novom modelu

N. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Novi iPhone SE bi mogao doneti velike promene koje će ga približiti modernom dizajnu, a očekuje se da će biti dostupan već početkom 2025. godine. Prema izveštajima Marka Gurmana, Apple planira da ovog puta ponudi znatno moderniji uređaj koji će privući kupce koji traže povoljniju opciju, ali sa naprednim funkcijama.

Najveća promena kod novog iPhone SE modela odnosi se na dizajn. Uklanjaju se prepoznatljive ivice i Home dugme, što će otvoriti prostor za ekran koji se prostire od ivice do ivice, slično iPhone 14 modelu. Ova promena donosi i Face ID, čime će se unaprediti sigurnost uređaja, jer Touch ID sa Home dugmeta postaje stvar prošlosti.

Takođe, uređaj će podržavati Apple Intelligence, Apple-ov novi sistem veštačke inteligencije. Da bi se omogućio rad ovog sistema, očekuje se da će iPhone SE biti opremljen moćnim čipom, poput A17 Pro ili čak A18, što će ga dodatno osnažiti u poređenju sa ranijim modelima.

Moguće dodatne funkcije i specifikacije

Još jedan izvor, Ros Jang, tvrdi da će ekran novog iPhone SE modela imati veličinu između 5,7 i 6,1 inča, što ga stavlja u rang sa modelima poput iPhone X i iPhone 11. Ova veličina ekrana bez Home dugmeta dodatno potvrđuje glasine o novom dizajnu.

Pored toga, novi model bi mogao da dobije i Action Button, USB-C port, OLED ekran i kameru od 48 megapiksela. Međutim, za razliku od skupljih modela poput iPhone 16, iPhone SE bi mogao da ostane sa samo jednom kamerom, što ga jasno pozicionira kao povoljniju opciju.

Ukoliko se sve ove glasine pokažu tačnim, novi iPhone SE mogao bi mogao da bude veoma privlačna opcija za korisnike koji žele moderan uređaj po pristupačnijoj ceni. Sa naprednim funkcijama poput Face ID-a, moćnim čipom i podrškom za Apple Intelligence, iPhone SE će doneti veliki skok u poređenju sa prethodnim generacijama.

(Telegraf.rs)