Stiže bolji način da registrujete otisak prsta na telefonu, iako deluje kao da masirate ekran

N. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova funkcija "klizne registracije" može delovati kao da masirate ekran telefona

Foto: Shutterstock

Goodix je predstavio novi način registracije otisaka prstiju pomoću "klizne registracije". Ova inovacija omogućava korisnicima da jednostavno klize prstom preko ekrana umesto da ponavljano podižu i pritišću senzor. Ovaj pristup čini proces registracije otisaka prstiju lakšim i intuitivnijim.

Nova funkcija "klizne registracije" može delovati kao da masirate ekran telefona, ali prednost je što je svaki otisak potrebno registrovati samo jednom. To je značajno poboljšanje u odnosu na tradicionalne metode koje zahtevaju višestruko tapkanje po ekranu.

Ova funkcija je korak napred u odnosu na postojeće metode, ali nije prva koja nudi poboljšanu registraciju otisaka prstiju. Prethodne tehnologije, poput Qualcomm 3D Sonic Max senzora, omogućavale su registraciju jednim dodirom i imale su veće površine za skeniranje. Ipak, Goodixova "klizna registracija" predstavlja korisnički prijatnije rešenje.

Goodix planira da ovu funkciju uvede u više novih modela telefona kasnije ove godine. Postoji nada da će ovi telefoni biti dostupni i van Kine, omogućavajući širem krugu korisnika da isprobaju ovu novu tehnologiju.

Kako to izgleda možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)