Samsung bi mogao da lansira nove punjače uz Galaxy S24 seriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema navodima novinara Rolanda Kvanta, Samsung planira da lansira i nove modele punjača paralelno sa lansiranjem Galaxy S24 serije

Foto: Abu Azka Futuhat / Shutterstock.com

Iako je već nekoliko godina praksa da u kutiji sa novim telefonima ne dolaze punjači, Samsung navodno planira da lansira dva nova modela punjača u sklopu lansiranja svoje Galaxy S24 serije.

Prema izveštaju novinara Rolanda Kvanta sa portala WinFuture, Samsung već uveliko radi na dva nova modela punjača koji bi trebalo da se pojave uporedo sa lansiranjem nove serije Galaxy S24. Iako je već poznato da Samsung ne uključuje punjače u pakovanja svojih pametnih telefona, ova najava sugeriše na moguće promene u ponudi dodatne opreme.

Prvi od najavljenih modela je Samsung Charger Duo 50W, opremljen sa dva USB-C porta za brzo punjenje. Ovaj model, namenjen istovremenom punjenju više uređaja, predstavlja Samsungov odgovor na potrebe korisnika za efikasnijim rešenjima u oblasti punjenja.

Drugi model je ažurirana verzija trenutnog 45W punjača. Očekuje se da će ovaj punjač doneti poboljšanja u pogledu performansi i dizajna. Međutim, za one koji su očekivali podršku za brže punjenje od 65W ili više, ovo može biti razočaravajuće.

Međutim, u skladu sa trenutnom politikom kompanije, novi modeli punjača neće biti uključeni u standardno pakovanje telefona serije Galaxy S24. 

Kvant takođe napominje da osnovni model Galaxy S24 neće podržavati punjenje brzinom većom od 25W, što znači da neće moći u potpunosti iskoristiti mogućnosti novog 45W punjača.

Ovi navodi još uvek nisu zvanično potvrđeni od strane Samsunga.

(Telegraf.rs)