Na telefonima sledeće generacije nećemo videti selfi kamere?

Tajna uspeha nove tehnologije leži u novom rasporedu piksela koji "pozajmljuju" svetlo od susednih, a po potrebi mogu i da se "ugase"...

Printscreen: Twitter/@MiuiBlog

Ako je suditi prema najavama koje poslednjih dana kruže tech medijima, od sledeće 2021. godine, pametni telefoni neće više imati selfi kamere.

Tačnije, telefoni će imati prednje kamere, samo što one neće biti vidljive, pošto će se nalaziti ispod ekrana uređaja.

Foto: Xiaomi

Kineska kompanija Xiaomi je objavila da upravo završava rad na trećoj generaciji "in-display" selfi kamera, nakon što prethodne dve generacije nisu zadovoljavale potrebne standarde.

Sa najnovijom generacijom, čiji razvoj traje već dve godine, Xiaomi je konačno uspeo da proizvede ekran koji će, uprkos pikselima, omogućiti da kamere primaju dovoljno svetla i da snimaju kvalitetne selfi fotografije i video snimke, a da pritom izgled ekrana ne bude narušen.

Tajna uspeha nove tehnologije leži u novom rasporedu piksela koji "pozajmljuju" svetlo od susednih, a po potrebi mogu i da se "ugase".

Foto: Xiaomi

Serijska proizvodnja novog tipa selfi kamera počeće sledeće godine, pa se može pretpostaviti da ćemo je ubrzo ugledati na nekoj od sledećih generacija Xiaomi uređaja, kao npr. budućem modelu Mi 11.

(Telegraf.rs)