Da li je Shiba Inu mrtav? SHIB nastavlja da opada dok trgovci prelaze na novu meme kriptovalutu

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Shiba Inu se pokazao razočaravajuće, sa padom od 10% danas i 20% ove nedelje. Njegova performansa čini ga najgorim među top 20 kriptovalutama

Foto: Promo

Dok trgovci povlače sredstva iz SHIB-a, nova meme kriptovaluta u pretprodaji, PlayDoge, nastavlja da raste – da li bi mogao da bude alternativa za glavne meme kriptovalute koji se bore?

Posetite PlayDoge

SHIB opada usred pada kripto tržišta koje predvodi BTC

Shiba Inu je najviše pogođen jer kripto tržište trpi veliki pritisak prodaje.

Ovaj događaj je uzrokovan izlascima iz Bitcoin ETF-a, pri čemu makroekonomski analitičar Tomas Fahrer navodi da je Fidelity juče prodao BTC u vrednosti od 92 miliona dolara, što označava tri uzastopna dana prodaje.

U međuvremenu, podaci od Farside Investors otkrivaju da je u ponedeljak bilo 142 miliona dolara odliva.

Prodaja ETF-ova imala je domino efekat širom tržišta, sa čak 305 miliona dolara likvidacija dugih pozicija u kriptovalutama danas, prema podacima CoinGlass-a.

15 miliona dolara tih dugih likvidacija bilo je na Shiba Inu, koji je zbog toga pao za 10%. Njegova tržišna kapitalizacija danas je smanjena za više od 1,2 milijarde dolara.

SHIB-ov dugoročniji vremenski okvir takođe prikazuje sumornu sliku, sa cenom koja je pala za 20% ove nedelje, 27% ovog meseca i gotovo 50% od lokalnog maksimuma u martu.

Trgovac DollarSaenz dao je svoje mišljenje o dugoročnom izgledu Shiba Inua.

Analitičar je primetio da je nedavni bearish momentum na kripto tržištu posledica toga što su kamatne stope u SAD zadržane na trenutnim nivoima, uprkos očekivanjima tržišta da će doći do njihovog smanjenja.

On kaže da cene kriptovaluta trenutno zavise od makroekonomskih podataka, uključujući inflaciju, podatke o zapošljavanju, ekonomski rast itd.

DollarSaenz predviđa da će SHIB pratiti šire tržište i kaže:

"Može doći do kratkotrajnog olakšanja dok se kripto borba nastavlja i na kraju izbija na nove visine."

Dakle, iako bi moglo doći do daljeg pada, analitičar ostaje optimističan da će se SHIB oporaviti zajedno sa širim kripto tržištem.

Međutim, dok su se druge kriptovalute nedavno borile, novi PlayDoge je nastavio da raste.

U toku je njegova pretprodaja, koja je prikupila zapanjujućih 4,6 miliona dolara za tri nedelje.

PlayDoge prkosi padu tržišta dok se pretprodaja približava prekretnici od 5 miliona dolara

Vodeći analitičari predviđaju da bi PlayDoge mogao doneti do 10 puta veći povrat kako njegova pretprodaja dobija na zamahu.

Korišćenje projekta je kombinacija meme kriptovalute i Play-to-Earn (P2E), ugrađujući $PLAY u dva najpopularnija narativa kripta i pružajući više tokova potražnje.

Projekat je inspirisan popularnom igrom Tamagotchi iz 1990-ih, ali podiže uloge modernim zaokretom i finansijskim podsticajima.

Kao kod Tamagotchija, korisnici PlayDoge-a će brinuti o 8-bitnom ljubimcu, osiguravajući da je dobro hranjen i srećan.

Korisnici će generisati XP angažovanjem sa svojim virtuelnim ljubimcem, što će ih podići na lestvici projekta i zaraditi im više $PLAY tokena.

Pored prikupljenih 4,5 miliona dolara, podrška od poznatih trgovaca poput Jacoba Bury-a je u porastu. U nedavnom videu, Bury je spekulisao da su 10x povrati verovatni.

Pored hvaljenja upotrebe PlayDoge-a, on je nagovestio da bi token mogao biti uvršten na velike berze.

Trenutno je cena $PLAY 0.00509 dolara. Međutim, ova cena će rasti tokom kampanje, a sledeće povećanje je za deset sati.

Posetite PlayDoge

(Telegraf.rs/PR)