Pomoću ove aplikacije možete pratiti mejl koji ste poslali (VIDEO)

Interesantna stvar koju nam ova aplikacija otkriva je da pošta često ne putuje direktnom rutom. Na primer, poruka poslata iz Njujorka za Dakar u Senegalu, putovala je preko Dalasa do Londona, a tek je onda krenula južno prema Dakaru

Mejlovi nakon pritiska na dugme "send" stižu relativno brzo na adresu primaoca, ali u stvarnosti njihovo putovanje je prava pustolovina. Uz pomoć aplikacije Email Miles možete pratiti puteve koje poslati mejl mora da prođe kako bi došao do onoga kome je namenjen.

Aplikacija funkcioniše tako što pomoću GPS-a i interneta prati lokaciju s koje je poruka poslata, i njeno odredište. Nakon toga se izračunava ukupna udaljenost koja se prikazuje na ekranu.

Tvorac Email Miles-a je Džonah Bruker-Kohen. On se nada da će ova aplikacija podsetiti ljude da ne uzimaju brzinu online komunikacije zdravo za gotovo.

Interesantna stvar koju nam ova aplikacija otkriva je da pošta često ne putuje direktnom rutom. Na primer, poruka poslata iz Njujorka za Dakar u Senegalu, putovala je preko Dalasa do Londona, a tek je onda krenula južno prema Dakaru. Mejlovi često putuju dužim putem zbog različitih servera i kompanija, sa različitim mrežnim kablovima.

- Email Miles je koristan jer dodaje fizičku komponentu našim e-mail nalozima, koje inače doživljavamo isključivo kao virtualni servis - ističe njen tvorac.

Džonah Bruker-Kohen je otvorio i kampanju "FundAnything", koja ima za cilj da prikupi donacije kako bi aplikacija ušla i u širu primenu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)