Twitter nalog koji je pratio letove Ilona Maska je sada aktivan na Meta Threads-u

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svini je u prošlosti objavljivao informacije o letovima na Twitter-u, što je izazvalo Maskovu frustraciju

Foto: Tanjug/AP

Aplikacija za društvene mreže, Meta Threads, doživela je ogroman uspeh ove nedelje, sa preko 100 miliona registrovanih korisnika samo pet dana od lansiranja. Među korisnicima se našao i poznati trn u oku Ilona Maska, korisnik poznat kao ElonJet.

Twitter nalog ElonJet, koji je kreirao Džek Svini, bio je privremeno suspendovan na Meta Threads i Instagram platformama. Svini je koristio javne informacije o letovima kako bi delio lokaciju Maskaovog privatnog aviona u skoro realnom vremenu. Meta je potvrdila da je bila svesna postojanja naloga i izjavila da je suspendovanje naloga bila greška.

Svini je u prošlosti objavljivao informacije o letovima na Twitter-u, što je izazvalo Maskovu frustraciju. Mask je čak ponudio Sviniju 5.000 dolara da obriše nalog, ali je Svini tražio 50.000 dolara ili stažiranje u jednoj od Maskaovih kompanija. Nakon što je Mask postao vlasnik Twittera, nalog ElonJet je suspendovan trajno.

Svini je prilagodio svoje aktivnosti novim pravilima Twitter-a i sada deli informacije o letovima sa kašnjenjem od 24 sata. Korisnik ElonJet takođe je aktivan na drugim platformama kao što su Facebook, Telegram, Mastodon i Bluesky.

Za kraj, vredi spomenuti da se Meta Threads pojavljuje kao ozbiljan konkurent Twitteru, što je dovelo do tenzija između dve kompanije. Twitter je optužio Meta da koristi bivše zaposlene i poslovne tajne za razvoj Threads aplikacije, a po svemu sudeći Maskova kompanija sprema i tužbu.

(Telegraf.rs)