Amazon bi jednog dana mogao da prodaje NFT-ove, tvrdi izvršni direktor

Izvršni direktor Amazona, Endi Džasi, rekao je da je zainteresovan za budućnost kriptovaluta i nezamenljivih tokena, ili NFT-ova

Foto: Profimedia

Izvršni direktor Amazona Endi Džasi rekao je za CNBC u četvrtak da ne poseduje nikakve bitkoine ili nezamenljive tokene, ali da je optimista u pogledu budućnosti kriptovaluta i NFT-ova.

“Ja lično ne posedujem bitkoin”, rekao je Džasi za CNBC i dodao da Amazon “verovatno nije blizu toga da omogući plaćanje kriptovalutama, ali veruje da ćemo vremenom videti da kripto sektor postaje sve veći”.

Amazon je ranije signalizirao interesovanje za kriptovalute. Prošle godine je gigant želeo da svom timu za plaćanja doda stručnjaka za digitalne valute i ​​blokčejn kako bi pomogao u razvoju Amazonove “strategije i mape puta proizvoda” oko tih tehnologija.

“Znate, očekujem da će NFT nastaviti da raste veoma značajno”, rekao je Džasi.

Rekao je da može zamisliti budućnost u kojoj gigant e-trgovine prodaje NFT-ove.

“Mislim da će to biti moguće na našoj platformi u budućnosti”, kaže direktor Amazona.

NFT-ovi su digitalna sredstva — od muzike preko domena do digitalnih umetničkih dela — čije je vlasništvo zabeleženo na blokčejnu.

NFT-ovi su eksplodirali u popularnosti tokom prošle godine, a tehnologija se u izvesnoj meri preklapa sa entuzijastima kriptovaluta. Trgovanje NFT-ovima je prošle godine dostiglo 17,6 milijardi dolara, što je povećanje od 21.000% u odnosu na 2020. godinu.

(Telegraf.rs)