SVE SE MENJA: Pretraživanje na Google-u više NIKADA neće biti isto

Sa ovom promenom, sajtovi koji nemaju funkcionalne mobilne verzije će verovatno nestati i pojaviti se skroz na dnu pronađenih rezultata pretrage

Google je počeo sa testiranjem "prvo mobilni" verzije indeksa pretrage, što znači da će prioritet u rezultatima pretraživanja imati mobilni sadržaj.

JEDAN MINUT je sve što je potrebno da se hakuje Google Pixel, a tvrdili su da je siguran kao iPhone!

Pretraga na ovom internet pretraživaču funkcioniše tako što Google botovi “kruže“ internetom i pronalaze više od 60 biliona stranica kao i njihove linkove. Google ih zatim kategoriše u ogroman indeks zasnovan na stotinu različitih faktora.

Ovaj indeks, zajedno sa serijom algoritama, je ono što omogućava Google-u da povrati relevantne rezultate pretrage – listu plavih linkova – kada unesete upit u polje za pretragu.

Sa novom nadogradnjom, Google će utvrditi rang listu stranica na osnovu njihovog mobilnog sadržaja.

Sa ovom promenom, sajtovi koji nemaju funkcionalne mobilne verzije će verovatno nestati i pojaviti se skroz na dnu pronađenih rezultata pretrage.

Ova promena zapravo znači da će svi sajtovi vrlo brzo morati da se adaptiraju i za mobilnu verziju, ukoliko žele da ih Google prikaže među prvima.

Podsetimo, prvi put do sada više ljudi na svetu internetu pristupa preko mobilnih uređaja nego preko računarapokazali su rezultati monitoring firme StatCounter.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)