Instagram će sada moći da SPASE ŽIVOT korisnicima koji hoće da se UBIJU

Na Instagramu, jednoj od najpopularnijih platformi današnjice, tinejdžeri neretko objavljuju postove o depresiji, poremećajima u prehrani i drugim poremećajima koji spadaju u domen psihičkog zdravlja

Društvena mreža Instagram uvela je novu opcija koja bi u bukvalnom smislu mogla da spašava živote.

INSTAGRAM STIGAO NA WINDOWS 10: Sada fotke možete da objavljujete i sa KOMPJUTERA!

Na jednoj od najpopularnijih platformi današnjice, tinejdžeri neretko objavljuju postove o depresiji, poremećajima u prehrani i drugim poremećajima koji spadaju u domen psihičkog zdravlja.

Iz tog razloga Instagram je uveo opciju putem koje možete prijaviti post osobe za koju smatrate da bi mogla da bude u opasnosti.

Nakon toga, Instagram će toj osobi poslati poruku u kojoj će joj ponuditi pomoć kroz savete i kontakte pozivnih centara za pomoć. Takođe, ukoliko upišete u polje za pretraživanje #ImNotOk, Instagram će i u tom slučaju ponuditi opcije za pomoć.

- Neko je video tvoj post i misli da prolaziš kroz teške trenutke. Ako ti je potrebna podrška, mi smo tu da pomognemo - glasi poruka, a neke od opcija koje Instagram nudi su razgovor s prijateljem, kontakt sa SOS linijom, kao i neki predlozi oko problema. Postovi se prijavljuju potpuno anonimno.

Mark Zakerberg, vlasnik Facebooka i Instagrama, novom opcijom je u suradnji s nekoliko američkih nacionalnih asocijacija za mentalno zdravlje, želeo da osvesti svoje korisnike da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)