AKO NE MOŽETE DA SE SETITE KAKO SE ZOVE NEKI FILM, ovaj sajt će vam reći!

Na sajtu Whatismymovie.com trenutno je moguće pronaći 45.000 filmova na engleskom jeziku

Foto: Pixabay.com

Sajt whatismymovie.com idealan je za sve one koji često ne mogu da se sete tačnog imena nekog filma, ali mogu da opišu radnju u njemu. Naime, pomenuti sajt će korisnicima pomoći da pronađu pravi film tako što će pomoću reči opisivati radnju i ključne pojmove. 

SPREMITE SE ZA TURBO INTERNET: Sajtovi će se učitavati TRI PUTA brže!

Kompanija Valossa, koja je stacionirana na Univerzitetu Oulu u Finskoj, dobila je 650.000 dolara od investitora kako bi napravila pomenuti sajt.

Sajt whatismymovie.com koristi mašinsko učenje i u realnom vremenu analizira video-snimke prepoznavajući u njima na hiljade različitih objekata, kao što su mesta, ljudi...

Sve što je potrebno uraditi jeste u "search" baru uneti željene pojmove. Mi smo želeli da proverimo da li sajt zaista funkcioniše, pa smo odlučili da pronađemo film "Sam u kući". U polje za pretragu uneli smo pojmove na engleskom jeziku kao što su "christmas", "kid", "missing", "parents", a sajt nam je zaista na prvom mestu ponudio film "Sam u kući".

Whatismymovie.com  trenutno ima bazu od 45.000 filmova na engleskom jeziku, a s obzirom na to da je on još uvek u test fazi, možemo očekivati da će se taj broj uskoro povećati.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)