OVO FACEBOOKU NIJE SMELO DA SE DESI: Zbog ovog propusta svi korisnici su u OPASNOSTI!

Propust je povezan s procesom resetovanja lozinke prilikom kojeg Facebook porukom šalje PIN koji se koristi kao privremena lozinka

Anand Praksah je na Facebooku otkrio propust koji mu je omogućio da pristupi svim profilima na ovoj društvenoj mreži, ali je na svu sreću on bug odmah prijavio Facebooku, zbog čega je dobio nagradu od 15.000 dolara.

FACEBOOK MESSENGER SE PROMENIO: Pogledajte kako će sada izgledati!

Propust je povezan s procesom resetovanja lozinke prilikom kojeg Facebook porukom šalje PIN koji se koristi kao privremena lozinka.

Prilikom upisivanja privremene lozinke korisnici mogu deset do dvanaest puta upisati pogrešnu lozinku, ali na Facebookovoj stranici za programere (na kojoj su dostupni svi profili kao i na običnoj stranici) nije postajala ta sigurnosna zaštita, tako da je Anand mogao da upisuje neograničen broj PIN-ova sve dok ne bi pronašao pravi i  na taj način pristupio svim profilima na ovoj mreži.

Da je ovaj propust otkrio neki haker ili kriminalac, Mark Zakerberg bi imao velikih problema.

Iz Facebooka su potvrdili postojanje propusta do kojeg je došlo zbog promena na beta stranici nekoliko dana pre nego što ga je Praksah otkrio. Najpopularnija društvena mreža na svetu je propust odmah popravila, a potvrđeno je da nije zabeležen nijedan slučaj njegovog korišćenja i neovlašćenog pristupa profilima na Facebooku.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: zimo.dnevnik.hr)