NA FACEBOOKU ĆEMO PONOVO MOĆI DA KORISTIMO LAŽNA IMENA: Ali postoji jedan uslov!

Facebook će napokon vratiti mogućnost korišćenja pseudonima na Facebooku, ali postoji jedan uslov koji će korisnici morati da urade

Facebook je u poslednjih nekoliko meseci pooštrio svoju politiku da korisnici moraju da koriste prava imena za svoje profile na ovoj društvenoj mreži. Međutim, čuvena kompanija će na kraju ipak popustiti zahtevima korisnika, pa će tako ponovo moći da se koriste pseudonimi, ali pod jednim uslovom.

KORISTITE PRAVO IME NA FACEBOOKU? Kada pročitate ovaj tekst, odmah ćete ga PROMENITI!

Facebook će od sada kod potvrđivanja profila tražiti dodatno pojašnjenje zbog čega je korisnik odlučio da koristi baš to ime. Na ovaj način će društvena mreža razumeti razlog iza mogućeg korišćenja pseudonima, a time će navodno bolje kreirati nove nadogradnje i funkcije.

Od korisnika koji prijavljuju druge profile da koriste lažno ime će se zatražiti dodatni razlog u prijavi. Zanimljivo je da će ova promena pravilnika o korišćenju stvarnog imena uticati i na one koji masovno označavaju "lažne" profile na mreži, čime će se otežati korišćenje Facebooka i ljudima koji se ne predstavljaju lažno.

Aleks Šultz iz Facebooka istakao je da su podaci koje je ova društvena mreža prikupila pokazali da su zlostavljanja, maltretiranja i druge nezgodne stvari dolazile upravo sa anonimnih profila, pa da zbog toga Facebook insistira na korišćenju pravih imena.

- Međutim, svesni smo da trenutni proces ne funkcioniše baš za svakoga - dodao je Šultz.

Facebook je takođe pojasnio da više ne traži lične karte za potvrdu identiteta, već korisnici to sada mogu uraditi sa računom za strujom, izveštajem iz banke, isečkom iz mejla, karticom iz biblioteke ili nekim drugim dokumentom na kojem piše ime i prezime.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)