Pali su kao kula od karata: Ilon Mask razbio grupu oglašivača koja je bojkotovala društvenu mrežu X

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask, koji je poznat po svojim kontroverznim izjavama i nepredvidivim poslovnim potezima, jasno je stavio do znanja da ne podržava pritisak oglašivača

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask je uspeo da razbije grupu oglašivača poznatu kao Globalna alijansa za odgovorne medije (GARM), koja je bila ključni akter u borbi za sigurnije oglašavanje na društvenim mrežama.

Ova organizacija, koja je okupljala velike oglašivače, prestala je s radom zbog ograničenih sredstava i pravnog pritiska koji je usledio nakon tužbe platforme X, koju sada vodi Mask.

GARM je bio formiran s ciljem da oglašivači ne podržavaju društvene mreže koje ne zadovoljavaju određene standarde bezbednosti i odgovornosti.

Maskova kompanija X je u svojoj tužbi tvrdila da je ova organizacija orkestrirala bojkot oglašavanja na njihovoj platformi, što je dodatno pogoršalo već postojeće finansijske probleme kompanije.

Mask, koji je poznat po svojim kontroverznim izjavama i nepredvidivim poslovnim potezima, jasno je stavio do znanja da ne podržava pritisak oglašivača, čak i kada to znači smanjenje prihoda. Njegova agresivna strategija u borbi protiv onih koji se ne slažu s njim rezultirala je ne samo tužbom protiv GARM-a, već i protiv drugih organizacija poput OpenAI i Media Matters.

Iako su mnogi smatrali da je tužba slaba i bez pravne osnove, Maskova taktika je ipak postigla cilj: GARM je rasformiran.

Ovo je jasan signal svima koji se usude da stanu na put Ilonu Masku – pravna borba će biti nemilosrdna i skupa.

(Telegraf.rs)