Od kreativne destrukcije do revolucije: Inovator Ian Beacraft dolazi u Hrvatsku

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predavanje "Creative Machines: How Technology Will Shape Our Future", koje će održati inovator Ian Beacraft uz podršku Hrvatskog Telekoma, otkriće šta za civilizaciju znači ulazak u eru kreativnih generalista

Foto: Dani komunikacija

Ako su Web3, sintetički mediji i metaverzum neke od ključnih tema vašeg rada i o njima želite da saznate i najsitnije detalje, Dani komunikacija, koji će se održati od 20. do 23. aprila, su mesto koje želite da budete.

Futurista Ian Beacraft, koji je u međunarodnoj zajednici poznat po tome što čak i najnapredniju tehnologiju s kojom je šira javnost najmanje upoznata sa shvatljivom i monetizacijom, stiže u Rovinj uz podršku Hrvatskog Telekoma kako bi se pridružio zajednici kreativaca, komunikatora, digitalnih ljudi i svi ostali ljubitelji tržišnih komunikacija pričali o boljoj budućnosti.

Šta se dešava kada se društvo suoči sa velikim napretkom koji ruši ustaljene norme i poljulja opšteprihvaćene prakse, od umetničkih pravaca do društvenih nauka?

"Nadolazeći talas kreativne destrukcije spojiće se sa kreativnom revolucijom. Ova transformacija će koristiti društvu", kaže Beacraft, predviđajući da će se sve naše pretpostavke o uspehu i civilizacijskim vrednostima okrenuti naglavačke – a to su samo neke od tema o kojima će govoriti u svom predavanju pod nazivom "Creative Machines: How Technology Will Shape Our Future"  na glavnoj rovinjskoj bini popularnog hrvatskog festivala.

"Teško je i nezahvalno prognozirati kako će budućnost izgledati za 15 i više godina, ali ono što je sigurno jeste da će je definisati i oblikovati tehnologija. Zato je ključno da danas pilotiramo sa idejama i konceptima koji još uvek nisu u zreloj fazi, možda ni za pet godina, ali koji u sebi kriju iskru buduće transformacije. Bilo da se radi o uvođenju 5G i prvim testovima 5G iz stratosfere, primeni veštačke inteligencije, prvom događaju u metaverzumu, ponosni smo na činjenicu da HT inovira i pomera granice, a to je pravac u kojem nastavljamo, vodeći se idejom da je nešto nemoguće samo dok se ne uradi prvi put", rekla je Branka Bajt, direktorka Brand sektora.

Nekada odgovoran za finansijsku budućnost i inovacije najvećih svetskih agencija, Beacraft danas vodi Signal & Cipher, stratešku agenciju za predviđanje, koja vodi kompanije kroz stalno promenljivi tehnološki pejzaž i pomaže im da inovacije utiču na zajednice, inspirišu kulturne promene i stvaraju nove proizvodi i usluge.

Sa nepogrešivim razumevanjem granica između tehnologije i kulture, on prepoznaje najbolje mogućnosti gde se one mogu ispreplesti u najboljem kvalitetu. Kao suvlasnik produkcijskog studija koji dizajnira virtuelne svetove, poznat je i kao tvorac globalnog presedana – bio je domaćin prve globalno emitovane vesti kao sintetički čovek.

U Rovinju, gde će se ovaj autoritet za nove tehnologije pojaviti glavom i bradom, zajedno sa učesnicima festivala istraživaće kako će neizbežna dominacija veštačke inteligencije u umetničkim i intelektualnim oblastima pokrenuti eru multidisciplinarnih kreativnih generalista, inovatora široke oblasti interesovanja koje spajaju biznis i društvo u službi društva.socijalna sfera stvaranje boljih uslova za život generacija koje dolaze.

Posle Edvarda Snoudena, koji će se putem video linka pridružiti učesnicima festivala DK2023 na desetogodišnjicu otkrivanja sistema masovnog nadzora koji je šokirao svet; jevanđelista, vizionar i rok zvezda tehnološkog sveta Džejms Vitaker; Munise Can, strateg i direktor kompanije Highsnobieti, koja pomaže brendovima da zacrtaju put ka sigurnom uspehu; vodeći kreativac dalekog Japana Tošihiko Tanabe; svetski autoritet za sextech Brioni Cole; Main Monk Media.Monks, najveća globalna platforma za digitalnu produkciju, Viktor Knaap; Rori Sutherland, jedan od najoriginalnijih mislilaca u sferi oglašavanja i šire; Oprina IT devojka i autorka bestselera koja rasprodaje turneje širom sveta, Kristina Kuzmič povered bi Priceless.com; nadrealistički rediteljski duo Vallee Duhamel; domaći filozof svetske slave Srećko Horvat; i vodećeg futuriste Iana Beacrafta povered bi Hrvatski Telekom, uslediće najave brojnih drugih zanimljivih učesnika Dana komunikacija.

Prijave za učešće na jednom od najboljih svetskih događaja po dvostrukoj nominaciji Association Excellence Awards-a moguće su na zvaničnom sajtu festivala.

(Telegraf.rs)