Telegraf iz Barselone: Šta to novo Huawei sprema? Ovo su inovativni gedžeti koji kombinuju modu i kreativnost

Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: PA

U Barseloni, gradu koji spaja bogatu istoriju i modernu tehnologiju, Huawei je postavio pozornicu za svoje najnovije uređaje koji će promeniti način na koji doživljavamo nosive gedžete. U ovom gradu umetnosti i arhitekture, gde svaka zgrada priča priču i svaki kutak pulsira životom, Huawei je izabrao savršenu lokaciju da pokaže svet gde se moda susreće sa vrhunskom tehnologijom.

Od satova dizajniranih za avanturiste, sportiste i ljubitelje mode, do tableta koji podstiču kreativnost, Huawei je ponovo pokazao svoju posvećenost inovacijama.

HUAWEI WATCH GT 5 serija je centralna tačka lansiranja i donosi spoj vrhunskog dizajna i moćnih funkcija. Ova serija, dostupna u Pro i Standard varijantama, izrađena je sa posebnom pažnjom na detalje. Pro verzija, napravljena od titanijuma i nanokeramike, ističe se robusnim i sofisticiranim dizajnom, dok oštre ivice naglašavaju moderan izgled. Satovi su namenjeni onima koji traže luksuzan uređaj koji ne žrtvuje funkcionalnost.

Foto: Nikola Momčilović

Ono što ovaj sat čini posebnim je Pro-Level sportski paket funkcija. Na primer, satovi dolaze sa modom za golf, koji korisnicima pruža pristup preko 15.000 mapa golf terena širom sveta, dok Free Diving mod omogućava detaljno praćenje aktivnosti prilikom ronjenja. Za trkače, Trail Run mod pruža naprednu funkciju segmentacije navigacije i prikaz visinskog profila sa izuzetnom preciznošću.

Pored toga, Huawei Watch GT 5 serija je jedan od prvih pametnih satova kompanije Huawei koji uvodi Huawei TruSense sistem, integrisanu funkciju praćenja zdravlja i kondicije, koja dolazi sa unapređenim senzorom i poboljšanim algoritmima – što rezultira bržim, tačnijim i sveobuhvatnijim rezultatima.

Foto: Nikola Momčilović

Jedna od ključnih prednosti ove serije je izuzetno trajanje baterije. Korisnici mogu da računaju na do 14 dana autonomije za verzije od 46mm, što omogućava neprekidnu upotrebu bez brige o punjenju.

Pored GT 5 serije, Huawei je lansirao i HUAWEI WATCH D2, prvi nemedicinski uređaj sa opcijom merenja krvnog pritiska sertifikovan od strane NMPA i MDR. Ovaj uređaj je prava revolucija za sve koji žele kontinuirano praćenje svog zdravstvenog stanja. Sa TruSense sistemom za precizno merenje, sat omogućava korisnicima da nadgledaju svoj krvni pritisak 24 sata dnevno, sa tačnošću koja do sada nije viđena kod nosivih uređaja. Njegov elegantan i tanak dizajn čini ga neupadljivim, dok veliki ekran od 1.82 inča omogućava jednostavno očitavanje podataka.

Foto: Nikola Momčilović

Za avanturiste, Huawei je lansirao novu verziju svog WATCH Ultimate Green Edition sata, sa ekskluzivnim nano-keramičkim prstenom u zeleno-beloj boji. Ovaj sat je pravi izbor za sve koji žele da pomere granice, kako u pogledu stila, tako i funkcionalnosti. Sat donosi napredne funkcije za ljubitelje golfa i avantura, uključujući Expedition Route Import funkciju, koja se integriše sa Huawei Health aplikacijom, omogućavajući korisnicima da importuju rute za planinarenje ili ekspedicije.

Foto: Nikola Momčilović

Pored pametnih satova, Huawei je predstavio i MatePad Pro 12.2 inča koji je usmeren ka onima koji traže kreativnu slobodu. Sa svojim PaperMatte ekranom koji pruža osećaj kao da radite na papiru, ovaj tablet je savršen za umetnike, dizajnere i one koji vole da stvaraju. Uz GoPaint aplikaciju, korisnici mogu da koriste napredne digitalne alate za crtanje, što tablet čini pravim kreativnim studijem u vašim rukama.

Foto: Nikola Momčilović

Svi uređaji dizajnirani su da budu kompatibilni sa Android i iOS uređajima, pružajući korisnicima fleksibilnost i široku upotrebu novih tehnologija.

Huawei još jednom pokazuje da njihova vizija nije samo u tehnologiji, već i u tome kako ona može da unapredi svakodnevni život i unese dozu stila u sve što radimo. Ovi uređaji jasno stavljaju do znanja da moda i tehnologija mogu ići ruku pod ruku, dok istovremeno pružaju napredne funkcije za korisnike sa najrazličitijim potrebama.

(Telegraf.rs)