Rockubot je kućni robot-borac protiv korone i svakodnevnih bakterije koji "peva" dok ih ubija

Osim za površine kao što su kreveti, fotelje i ostali nameštaj, podovi, parketi i tepisi, može se koristiti i za dezinfekciju uređaja, kao i daljinski upravljači i telefoni

Printscreen: YouTube/ROCKUBOT Robot

U aktuelnoj situaciji, prinuđeni smo da primenjujemo mere lične zaštite od infekcije korona virusom, svakim danom koristimo raznovrsna sredstva za dezinfekciju, kako zbog brige za sopstveno, tako iz zbog zdravlja najmilijih, sa kojima delimo životni prostor.

Najverovatnije baš sa takvom mišlju na pameti stvoren je Rockubot, mali "antistres" robot koji pušta muziku, "razume osćanja svog vlasnika", i ono najvažnije - ubija viruse i bakterije po kući.

Glavna karakteristika Rockubot-a je UV-C svetlo koje emituje, odnosno kratkotalasne UV-C zrake koji eliminišu bakterije i viruse gde god se on kreće. A osim za površine kao što su kreveti, fotelje i ostali nameštaj, podovi, parketi i tepisi, može se koristiti i za dezinfekciju npr. medicinskih maski ili ostlih uređaja, kao i daljinskih upravljača, telefona, igračaka...

Rockubot ima mogućnost bežičnog punjenja, pa se može puniti u pokretu, odnosno dok radi. A kada završi posao, dezinfikovaće samogo sebe.

Naravno, da bi mogao da se kreće po različitim površinama, opremljen je veštačkom inteligencijom i senzorima koji ga navode kroz prostor i sprečavaju da npr. padne sa kreveta na pod ili da udari u zid, kao i da prelazi preko izbočina i manjih prepreka.

(Telegraf.rs)