Evo koje ilustratore morate pratiti ukoliko želite da budete dizajner

Četiri nova mlada ilustratora koje morate pratiti ako želite da se razvijate u ovom pravcu

Na Tajvanu je nedavno organizovan još jedan Creative Expo samit koji je okupio profesionalce iz oblasti dizajna i ilustracije.

Mnogobrojni blogeri, novinari i PR menadžeri posetili su događaj i podelili sa ljudima svoje utiske. Naime, svi su se saglasili u jednom: da su ovakvi skupovi skladišta pozitivne energije i inspiracije koja je neophodna svima zaposlenim u kreativnoj industriji, kao i frilenserima koji se bave kreativnim poslovima.

Ovi utisci nikako ne iznenađuju, imajući u vidu činjenicu da su svi oni bili u prilici da vide top-100 najvećih svetskih talenata u svetu dizajna. Njihovi radovi predstavljaju inspiraciju svima i razbijaju sve kreativne blokade.

Ukoliko planirate da se bavite ovim poslom, onda je svakako važno da obratite pažnju na neke od njih, jer su vam to budući konkurenti.

Huyu

Ova mlada dizajnerka rođena je na Tajvanu, ali se školovala u Parizu, gde je otkrila potpuno nekonvencionalnu strast prema specifičnoj vrsti umetnosti.

Njen dizajn je drugačiji od svega što ste do sada videli. Ona to objašnjava time što je svet previše kompleksan. Kaže da joj grad, gužva i saobraćaj smetaju, pa od toga beži u komplikovane linije i složene oblike koji zahtevaju više vremena, ali je smiruju.

Do sada je svoje radove izlagala samo na svom sajtu, ali po njenim rečima – konačno se oseća kao realna osoba i ima potrebu da razgovara sa kolegama iz kreativne industrije.

CHIH CHIH

Dizajn ove mlade umetnice takođe predstavlja nešto potpuno neverovatno.

Za razliku od mnogih drugih, ona se opredeljuje za to da svoje radove predstavlja na drvenim daskama, stolovima ili različitim materijalima, koje kasnije izlaže u knjižarama ili galerijama. I sama kaže da voli da se igra bojama kako bi stvorila iluziju 2D i 3D prostora.

Mnogi misle da njena dela izgledaju kao isečci iz filmova. Svaki za sebe priča priču i ostavlja utisak kao da se nešto dogodilo ili tek treba da se dogodi, pa angažuje i samog posmatrača da dosmisli svoj deo priče.

Ivy Niu

Iako je Niu osnovala modnu liniju, sve što radi realizuje u partnerstvu sa Maksom Fosterom.

Naime, njoj su dosadili ilustratori slobodnjaci i to što su preplavili tržište i odlučila je da uradi nešto novo i drugačije što niko do sada nije.

Oni su započeli svoj modni brend tako što su oslikavali materijale, skenirali ih i sklapali ideje u Fotošopu (Photoshop). U prodaji koju danas ostvaruju 95% narudžbina dolazi im putem Instagrama.

Njihovi radovi postali su svetski poznati, a mladi ljudi širom sveta žele da imaju neki od njihovih komada.

Cheeky boy

Na prvi pogled njegove ilustracije mogu delovati zastrašujuće, ali su zapravo neporecivo sjajne.

U fokusu je uvek nagi muškarac koji se nalazi u potpuno nerealnim situacijama i okruženjima.

Njegova tehnika je nešto potpuno drugačije, budući da koristi mastilo i vodene boje u kombinaciji.

Sam kaže da, iako se osoba na njegovim radovima stalno zabavlja, on jednostavno ne uspeva da se natera da mu stavi osmeh na lice. Ukoliko ih pogledate, možda ćete shvatiti zašto je to tako.

Naučite kako

Svi ovi, danas svetski poznati dizajneri, nekada su bili potpuno nepoznati svetu i početnici u tome što su radili. Vežbom i posvećenošću su došli do ostvarenja svojih snova.

Na isti način možete uspeti i vi, uz kvalitetne mentore i barem jednu godinu posvećenu upravo  – usavršavanju. Ne bacajte vreme i novac na kratke kurseve od nekoliko meseci, već pametno iskoristite svoje resurse.

Upišite obuku za grafički dizajn i postanite ilustrator o kome svi pričaju.

(Telegraf.rs)