WhatsApp će početi da pamti sve: Stiže nova "Chat Memory" funkcija, razgovori više neće biti isti

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: i_am_zews / Shutterstock.com

Meta AI razvija novu funkcionalnost pod nazivom "Chat Memory", koja će omogućiti WhatsApp-u da pamti razgovore koje je korisnik vodio sa veštačkom inteligencijom kako bi odgovori bili relevantniji. Ova opcija cilja na to da interakcije sa veštačkom inteligencijom budu intuitivnije i personalizovanije, jer će se odgovori zasnivati na prethodno deljenim detaljima.

Ova nova mogućnost će pomoći korisnicima da izbegnu ponavljanje istih informacija, što će olakšati proces komunikacije i učiniti ga prirodnijim.

Funkcija je primećena u najnovijoj beta verziji WhatsApp-a za Android (2.24.22.9), a prema dostupnim informacijama, Meta AI će pamtiti specifičnosti iz razgovora, čime će poboljšati korisničko iskustvo kroz prilagođene odgovore. Korisnici će imati mogućnost da sami odluče koje informacije žele da podele i sačuvaju, kao i da daju instrukcije koje informacije ne žele da budu zadržane.

Ovo omogućava punu kontrolu nad privatnošću korisnika, što je važan aspekt ove opcije, naglašava WccfTech.

Ostaje nejasno da li će podaci zadržani u WhatsApp-u biti dostupni i na drugim platformama, kao što su Facebook ili Instagram, ako su nalozi povezani.

Funkcija je trenutno u razvoju i dostupna beta testerima, ali još uvek nema informacija o tačnom datumu objavljivanja za širu publiku ili zvaničnoj verziji.

(Telegraf.rs)